Artikel top billede

To nye SKI-aftaler skal sikre bedre indkøb af udstyr til videomøder og mere komplekse sikkerhedsløsninger

Offentlige myndigheder får fremover bedre mulighed for at købe udstyr til videomøder med to nye SKI-aftaler, der samtidig giver mulighed for at indkøbe mere komplekse sikkerhedsløsninger.

Videomøder er blevet en central del af dagligdagen hos danske virksomheder og organisationer.

Tidligere var det konferenceudstyr, der blev indkøbt på de fleste arbejdspladser typisk en fysisk telefon, som medarbejderne kunne ringe ind til for at lytte med ved mødebordet.

Den er nu helt erstattet efter coronakrisen, hvor Zoom, Teams og Google Meet er blevet arbejdsredskaber på niveau med Word og Excel.

Derfor åbner staten og kommunernes indkøbscentral, SKI, op for en ny rammeaftale, der skal gøre det nemmere at købe kommunikationsløsninger.

"Markedet for kommunikationsprodukter og -løsninger har ændret sig markant på ganske få år – ikke kun i forhold til produkter, men også i forhold til et skifte fra klassisk telefoni til Teams eller Zoom, fra on-premise til cloud og nye licensformer. Det er også et område, hvor der konstant kommer nye producenter og virksomheder til," skriver SKI om baggrunden for den nye aftale.

De nye aftale er delt op i to fordi SKI mener, at der er brug for to forskellige aftaler, der både kan håndtere standardindkøb og mere komplekse løsningsindkøb.

"Den offentlige sektors indkøbsbehov på området medet øget behov for software, sammenholdt med den hastige teknologiske udvikling – og ikke mindst udviklingen i retning af flere cloud-baserede løsninger - betyder, at vi med to separate aftaler bedst sikrer en stærk, samlet aftaledækning til vores kunder fra et bredt felt af producenter og virksomheder," siger udbudschef hos SKI Zannie Finderup i en pressemeddelelse.

Den nye aftale kommer til at hedde 02.07, hvor det altså bliver muligt at købe ind på kommunikationsløsninger på en langt mere smidig måde end tidligere, forklarer Zannie Finderup.

"Hvis man har et behov, der ikke kan opfyldes på 50.07, kan man i stedet bruge 02.07. Der vil løbende kunne optages nye leverandører i systemet. På den måde er man som kunde via systemet sikret adgang til løsninger og ydelser, som er aktuelle og følger markedets teknologiske udvikling. Omvendt kan man på 50.07 nemt købe de standardiserede kommunikationsprodukter gennem direkte tildeling og miniudbud, hvor der er mulighed for mængdekøb,” siger udbudschefen.