Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk køber Twitter for 305 milliarder kroner

Twitter har indgået en endelig aftale med Elon Musk om at sælge firmaet for 44 milliarder dollar, oplyser det sociale medie i en pressemeddelelse. Der er tale om en enstemmig beslutning fra Twitters bestyrelse.

Verden har de sidste par uger været vidne til it-milliardær Elon Musks bejlen til Twitter.

Men nu er den god nok.

Ifølge en pressemeddelelse fra Twitter har firmaet indgået en endelig aftale med Elon Musk om at sælge firmaet for 44 milliarder dollar eller lidt over 305 milliarder kroner. Der er tale om en enstemmig beslutning fra Twitters bestyrelse.

Den værdiansættelse betyder, at Twitter-aktionærer vil få 54 dollars og 20 cents for deres aktier - ifølge Twitter er det 38 procent over, hvad aktien blev handlet til 1. april 2022.

Efter handlen vil Twitter blive afnoteret fra børsen.

Elon Musk, der er kendt for sine ofte kontroversielle udtalelser, understregede i forbindelse med handlen, at ytringsfrihed er selve grundstenen for et velfungerende demokrati - og at han ser Twitter som en slags moderne forsamlingshus, hvor meninger mødes.

Elon Musk lover desuden, at Twitter under hans ledelse vil tilføje nye produkter, gøre algoritmerne der sorterer indholdet open source og gøre mere for at bekæmpe de mange spam-bots - og samtidig skabe en ikke nærmere specificeret autentificering af brugerne.