Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea lod 30.000 enheder i norsk kommune stå ubeskyttede i månedsvis

Tilbage i 2020 lod Atea i Norge tusindvis af computere og servere stå ubeskyttede i Trondheim Kommune. Kontrakten, der havde en værdi på 400 millioner, blev misligholdt af leverandøren, mener kommunens it-chef.

Atea i Norge lod 30.000 enheder tilhørende Trondhiem kommune stå ubeskyttet i op mod syv måneder.

It-selskabet havde vundet et it-udbud hos kommunen til en værdi af op mod 400 millioner norske kroner.

En kontrakt, kommunens it-chef mener, at Atea har misligholdt.

Det skriver Digi.no, der har fået indsigt i en rapport fra it-sikkerhedsselskabet Trend Micro, der går tilbage til oktober 2020.

Her fremgår det, at hverken computere eller servere var blevet opdateret i op mod syv måneder fra begyndelsen af 2020 frem til oktober.

"Jes synes, det er skammeligt, at Atea ikke tager sin kundes sikkerhed mere alvorligt end hvad dette indikerer," lød det fra kommunens it-chef, Bjørn Villa, i oktober 2020 i en mail til it-leverandøren efter han havde gennemset rapporten.

I raporten blev det blandt andet konkluderet, at der var flere kritiske sikkerhedsopdateringer og patches, der aldrig var blevet installeret i perioden.

Dertil var en række sikkerhedsforanstaltninger, som Trend Micro havde anbefalet, helt deaktiveret i perioden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere