Artikel top billede

(Foto: PC World)

Google, Microsoft og Apple indgår aftale om at aflive passwordet

Kodeordet kan være fortid for de millioner af brugere der hver dag logger ind på Apple, Microsoft og Googles tjenester. De tre selskaber er nemlig blevet enige om at arbejde for helt at aflive det gamle password.

I en ikke så fjern fremtid kan vi formentlig vinke farvel til kodeordet, som vi kender det.

De tre amerikanske it-mastodonter Google, Apple og Microsoft er nemlig blevet enige om at bevæge sig væk fra passwordet som sikkerhed og i stedet bruge FIDO-teknologien.

Fremover vil du i stedet skulle bruge din telefon til at logge ind på en række tjenester, som de tre selskaber står bag.

Det skriver ZDNet.

Flere sikkerhedseksperter har gang på gang påpeget, at passwordet er notorisk usikkert, fordi det kan blive stjålet, lækket eller på anden måde misbrugt uden, at brugeren selv opdager det.

Computerworld kunne for nyligt beskrive, at hver anden dansker genbruger sit kodeord, og dermed begår en af grundreglerne bag stærke kordeord.

I stedet for det udskældte kodeord skal vi i stedet bruge en såkaldt passkey, som man kender det fra blandt andet MitID, der heller ikke benytter sig af et kodeord.

Her fremhævede Digitaliseringsstyrelsen også netop sikkerhed, da man introducerede MitID, der til forskel fra forgængeren NemID netop ikke har et kodeord, som borgerne skal huske og passe på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere