Artikel top billede

Gode og gratis ideer fra amerikanske bestsellerforfattere

På YouTube-kanalen Next Big Idea Club finder du engagerede og underholdende interviews om blandt andet økonomi, produktivitet, arbejdsliv og kreativitet med nogle af tidens mest interessante non-fiction forfattere.

For 25-30 år siden kunne man ikke sparke sig frem for bogklubber, og adskillige nutidige velhavere grundlagde formuen på at poste krimier eller bestsellere til hundredtusindvis af abonnenter.

Det er dog mere usikkert, om forretningsideen er helt lige så holdbar i dag – og især herhjemme, hvor mange jo hellere lægger lydbøger ned på mobilen eller læser på eReaderen.

Ikke desto mindre har et hold amerikanske non-fiction bestsellerforfattere skabt bogklubben Next Big Idea Club, og blandt grundlæggerne vil særligt Malcolm Gladwell og Adam Grant nok være kendt for danske læsere.

Men selv om det nok er de færreste danskere, der vil melde sig ind i klubben, så er deres YouTube-kanal absolut værd at skrive sig bag øret.

Her interviewer blandt andet Gladwell, Grant og andre en lang række forfattere af nogle af de aktuelt mest interessante fagbøger.

Samtalerne varer typisk 20-50 minutter og er som hovedregel både interessante, begavede og ofte også ret underholdende.

Her kan man bl.a. samtaler om alt fra økonomi, kreativitet, ernæring, produktivitet, arbejdsliv og hvorfor det – med forfatteren Mark Mansons ord – ofte kan svare sig at tage den mere med ro og være f*cking ligeglad langt mere end vi for det meste bruger energi på at bekymre os over i dag.

Blandt de bøger, der blandt andet diskuteres, er også en del, som vi tidligere har skrevet om – heriblandt Tænk igen, Kunsten at tænke ud af hjernen og Work: A History of How We Spend Our Time.

YouTube-kanalen for Next Big Idea Club findes her.