Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Kæmpe it-regning på mindst en milliard kroner venter Jyske Bank

Jyske Bank står over for en it-regning på mindst en milliard kroner, hvis banken som forventet køber Handelsbanken.

Jyske Bank står over for en it-regning på mellem en milliard kroner og tre milliarder kroner, hvis banken gennemfører et opkøb af Handelsbanken - hvilket banken ifølge flere medier ventes at gøre.

Den store regning skyldes ifølge Finans, at Jyske Bank og Handelsbanken anvender hver deres datacentral.

Jyske Bank anvender nemlig Bankdata, mens Handelsbanken anvender BEC i Roskilde.

Det koster fem års kontingent for en bank at forlade en datacentral - hvilket bliver nødvendigt, hvis Handelsbanken og Jyske Bank skal fusionere helt.

Finans skriver, at Jyske Bank før skattefradrag vil komme til at betale mindst tre milliarder kroner for at forlade Bankdata, hvis selskaberne vil flyttes over på BEC.

Her er der yderligere det problem, at Jyske Bank vil blive største bank, hvilket næppe vil hue konkurrenten Nykredit, der også hostes i BEC.

“Hvis det ender med, at Jyske Bank køber Handelsbanken, vil det mest oplagte scenarie være, at Jyske Bank trækker Handelsbanken ud af BEC-samarbejdet og tager den over til Jyske Banks nuværende datacentral,” siger senior-analytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen, til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs