Artikel top billede

Kæmpe it-regning på mindst en milliard kroner venter Jyske Bank

Jyske Bank står over for en it-regning på mindst en milliard kroner, hvis banken som forventet køber Handelsbanken.

Jyske Bank står over for en it-regning på mellem en milliard kroner og tre milliarder kroner, hvis banken gennemfører et opkøb af Handelsbanken - hvilket banken ifølge flere medier ventes at gøre.

Den store regning skyldes ifølge Finans, at Jyske Bank og Handelsbanken anvender hver deres datacentral.

Jyske Bank anvender nemlig Bankdata, mens Handelsbanken anvender BEC i Roskilde.

Det koster fem års kontingent for en bank at forlade en datacentral - hvilket bliver nødvendigt, hvis Handelsbanken og Jyske Bank skal fusionere helt.

Finans skriver, at Jyske Bank før skattefradrag vil komme til at betale mindst tre milliarder kroner for at forlade Bankdata, hvis selskaberne vil flyttes over på BEC.

Her er der yderligere det problem, at Jyske Bank vil blive største bank, hvilket næppe vil hue konkurrenten Nykredit, der også hostes i BEC.

“Hvis det ender med, at Jyske Bank køber Handelsbanken, vil det mest oplagte scenarie være, at Jyske Bank trækker Handelsbanken ud af BEC-samarbejdet og tager den over til Jyske Banks nuværende datacentral,” siger senior-analytiker i Sydbank, Mikkel Emil Jensen, til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere