Artikel top billede

(Foto: CC licens)

Hårde tider i kryptoland: Faldende kurser tvinger bitcoin-minere til at sælge ud

Det er hårde tider for krypto-minere i øjeblikket, og derfor må mange stoppe for udvindingen af kryptvalutaer og sælge ud af deres beholdninger.

Markante fald i krypto-kurserne og stigende energipriser betyder, at krypto-minere over hele verden bliver tvunget til at sælge ud af deres beholdninger af blandt andet bitcoin.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge et notat fra finansanalysehuset MacroHive er der siden 7. juni blevet sendt kryptovaluta for stadig større summer til verdens kryptobørser, skriver Reuters.

Tendensen er udtryk for at bitcoin minere i stigende ønsker at veksle deres kryptobeholdning til likvide midler.

”Den faldende profitabilitet i forbindelse med udvinding af kryptovaluta tvinger minerne til at øge deres frasalg, der nu svarer til mere end 100 procent af deres output i maj. Betingelserne er blevet yderligere forringet i juni, hvilket betyder, at vi kan forvente frasalget stiger endnu mere,” siger Jaran Mellerud, der er analytiker for selskabet Arcane, ifølge Reuters.

Kan ikke betale sig

Udvinding af kryptovalutaer er kendt for at være særdeles energikrævende, og derfor bliver krypto-minerne også ramt af stigende energipriser.

Mange steder kan det ikke længere betale at udvinde kryptovalutaer, lyder vurderingen fra eksperter.

”Hvis du ikke befinder dig i et område med meget lave el-priser vil du på nuværende tidpsunkt være tvunget til at lukke ned,” lyder det ifølge Reuters fra analytikeren Chris Bendtler fra analysehuset D.A Davidson.