Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: B&O jagter it-folk i Østrig / Dansk fintech-branche nærmer sig 5.000 ansatte / Elon Musk sælger Tesla-aktier for 50 milliarder kroner

B&O jagter it-folk i Østrig. Dansk fintech-branche nærmer sig 5.000 ansatte. Elon Musk sælger Tesla-aktier for 50 milliarder kroner. Lenovo-vækst i markant opremsning. Nu kan du forlade Whats-app-grupper i stilhed, og sidst men ikke mindst, så fylder Steve Wozniak i dag 72 år.

Go’ morgen folkens.

Det er torsdag den 10. august, og her kommer Computerworlds morgen-briefing, som igen i dag er sammensat af Jacob Wittorff.

I øjeblikket er der Copenhagen Fashion Week, men en slasket figur og en lettere rødmosset teint efter en sommer med rigelige mængder sol og rødvin har også i år spændt ben for Computerworlds morgen-briefing-redaktørs vej til catwalken.

Derfor kan du, kære læser, glæde dig over, at jeg i stedet for at være omgivet af modeller til en glamourøs morgenfest sidder klar bag tasterne for at levere dagens første nyhedsopdatering til dig.

Vi kan således starte dagen med at fortælle, at de danske lydmagikere hos B&O fra Struer tørster så meget efter it-kompetencer, at de har åbnet et nyt kontor i Østrig.

B&O jagter it-folk i Østrig

Ifølge erhvervsmediet Finans betyder manglen på it-arbejdskraft, at B&O ikke alene har suppleret hovedkvarteret i Struer med en afdeling tæt på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, men også har åbnet en afdeling i Graz i Østrig, hvor selskabet ansætter it-folk.

”En langt større del af oplevelsen ved vores produkter handler i dag om software, hvor det tidligere var mere hardware-tungt. Rigtig meget af vores succes afhænger af, at vi har nogle dygtige folk til at bygge software,” siger Martin Skov, der er driftsdirektør hos B&O til Finans.

Kontoret i Graz står blandt for udviklingen af den aktive støjreduktion i B&O’s hovedtelefoner.

Dansk fintech-brache nærmer sig 5.000 ansatte

Den seneste opgørelse fra brancheorganisationen Copenhagen Fintech har registrret 4273 job i fintech-selskaber på dansk jord.

Det skriver Børsen, som samtidig påpeger, at det tyder det på at danske fintech-selskaber har flere ansatte end den danske pensionsbranche, der ifølge Forsikring & Pensions hjemmeside har 4.000 ansatte.

“På trods af den generelle makroøkonomiske usikkerhed, så ser vi stadig stor aktivitet i miljøet. Vi tæller cirka 320 fintech-startups i Danmark ved halvåret, og vi ser stadig, at nye iværksættere etablerer virksomheder. Det er klart, at det er de lidt større fintech-selskaber, som trækker væksten i antal ansatte – men mange af de mindre ansætter stadig,” siger Thomas Krogh Jensen, administrerende direktør i Copenhagen Fintech, til Børsen.

Elon Musk sælger Tesla-aktier for 50 milliarder kroner

Tesla-topchefen Elon Musk har for nylig solgt Tesla-aktier for 6,9 milliarder dollar, hvilket rundt regnet svarer svarer til 50 milliarder danske kroner.

Aktierne blev solgt over tre dage på den 5. august, 8. august og 9. august.

Lenovo-vækst i markant opremsning

Den kinesiske hardware-producent Lenovo har i det senste kvartal haft den laveste omsætningsvækst i ni kvartaler.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Således voksede Lenovos omsætning i kvartalet, der løb fra april til juni med blot 0,2 procent sammenlignet med kvartal året før.

Det skete samtidig med, at den globale pc-salg faldt med 11,1 procent, hvilket ifølge analysefirmaet Counterpoint er den største tilbagegang siden andet kvartal i 2013.

Nu kan du forlade Whats-app-grupper i stilhed

Mange har givetvis prøvet at lave en såkaldt Houdini, hvor man i al ubemærkethed lister af fra en festlig aften, når trætheden melder sig.

I fremtiden vil en ny opdatering til den populære besked-app Whatsapp, der er ejet af Facebook, give mulighed for, at du også kan lave en virtuel Houdonini og forlade en Whatsapp-gruppen uden, at det bliver annonceret til de andre medlemmer af gruppen.

Brugere af Whatsapp vil ligeledes få mulighed for at sætte begrænsninger for, hvem der kan se, at de er online.

Steve Wozniak, medstifter af Apple, fylder 72 år

Amerikanske Steve Wozniak, der i 1976 stiftede Apple sammen med Steve Jobs fylder i dag 72 år.

De to stiftere solgte i første omgang computere, som de selv samlede Steve Jobs forældres garage enkeltvis. Senere begyndte de også masseproducere computerne.

Steve Wozniak var blandt andet den primære driftkaft bag computeren Apple II, der var en af de første masseproducerede mikro-computere, som fik stor succes og bred udbredelse.

Steve Wozniak forlod Apple i 1985 med begrundelsen, at han mente at Apple var på vej i den forkerte retning, og efterfølgende solgte han de fleste af sine aktier.