Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Dansk Erhverv advarer efter 7-Eleven-angreb: Alle kan blive ramt af cyberangreb

Selv store virksomheder, der tidligere har været klassens duks, når det gælder cybersikkerhed kan nu blive ramt af cyberangreb, lyder advarslen fra Dansk Erhverv.

Senest er de danske butikker i den multinationale 7-Eleven kæde blevet ramt af et ransomware-angreb, der betød, at alle de kædens danske butikker, der normalt har døgnåbent, har måtte lukke i en periode.

Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Erhverv har trusselsbilledet de seneste år udviklet sig således, at ingen virksomheder længere kan føle sig sikre, skriver Berlingske.

”På den ene side har vi en lille eller stor virksomhed, og på den anden har vi de her dybt professionelle, kyniske bagmænd, der investerer enorme summer i at udvikle de nyeste angrebsformer. Og det kapløb er uendeligt, og asymmetrien er enorm.,« siger Janus Sandsgaard, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Ingen kan være 100 procent sikker

Han påpeger samtidig, at selv virksomheder, der tidligere så sig som cybersikkerheds-dukse må erkende, at der ikke længere er noget, som hedder 100 procent sikkerhed.

7-Eleven bekræftede i går, at kæden var blevet ramt af ransomware-angreb, hvor der blev stillet krav om udbetaling af en løsesum på en million dollar kryptovalutaer.

Angrebet er ifølge 7-Eleven blevet politianmeldt og kæden samarbejder med eksterne it-eksperter for at få løst problemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere