Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Dansk Erhverv advarer efter 7-Eleven-angreb: Alle kan blive ramt af cyberangreb

Selv store virksomheder, der tidligere har været klassens duks, når det gælder cybersikkerhed kan nu blive ramt af cyberangreb, lyder advarslen fra Dansk Erhverv.

Senest er de danske butikker i den multinationale 7-Eleven kæde blevet ramt af et ransomware-angreb, der betød, at alle de kædens danske butikker, der normalt har døgnåbent, har måtte lukke i en periode.

Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Erhverv har trusselsbilledet de seneste år udviklet sig således, at ingen virksomheder længere kan føle sig sikre, skriver Berlingske.

”På den ene side har vi en lille eller stor virksomhed, og på den anden har vi de her dybt professionelle, kyniske bagmænd, der investerer enorme summer i at udvikle de nyeste angrebsformer. Og det kapløb er uendeligt, og asymmetrien er enorm.,« siger Janus Sandsgaard, digitaliseringspolitisk chef i Dansk Erhverv, til Berlingske.

Ingen kan være 100 procent sikker

Han påpeger samtidig, at selv virksomheder, der tidligere så sig som cybersikkerheds-dukse må erkende, at der ikke længere er noget, som hedder 100 procent sikkerhed.

7-Eleven bekræftede i går, at kæden var blevet ramt af ransomware-angreb, hvor der blev stillet krav om udbetaling af en løsesum på en million dollar kryptovalutaer.

Angrebet er ifølge 7-Eleven blevet politianmeldt og kæden samarbejder med eksterne it-eksperter for at få løst problemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital