Hvad søren er en 'blog' nu for noget?

Når et nyt ord bliver optaget i sproget, kan det føre til forvirring ? og en del måtte i 2004 ty til internetordbøger for at finde ud af, hvad ordet "blog" egentlig betyder. Dermed blev det det mest søgte ord i den amerikansk forlagsvirksomhed Merriam-Websters internet-ordbog.

Det amerikanske ordbogsforlag Merriam-Webster har udsendt sin liste over de ord, som flest har indtastet på forlagets internet-ordbog. Det skriver Reuters.

Det ord, som de fleste har været nødt til at få en forklaring på i 2004, er ordet blog.

For de fleste Computerworld Online-læsere vil det sandsynligvis være kendt, at blog er en forkortelse af det længere ord weblog, som groft oversat betyder en internet-dagbog.

Ældre fænomen med nyt kendeord

Termen blog er flere år gammel og fænoment har nok egentlig eksisteret lige så længe som mediet selv uden at have en selvstændig betegnelse.

Men det er først for nylig blevet kendt i den større offentlighed, ikke mindst i USA, i forbindelse med det seneste præsidentvalg.

Dels benyttede flere fremtrædende kandidater sig selv af weblogs, og dels blev uafhængige weblogs med politiske kommentarer et populært udflugtsmål for websurfere.

Den Danske Netordbog:

blog substantiv en; -gen, -s, -gene.

Forkortelse og hyppigt anvendt betegnelse for weblog.

En art dagbog, der er tilgængelig for alle på internettet, og hvor indlæg er opført i omvendt kronologisk rækkefølge.

Samtidig er der i de senere år blevet udbudt en række publiceringsværktøjer, mange af dem gratis, der gør tærsklen for at skabe sin egen blog - uanset tekniske forudsætninger - meget lav.

Bloggere får plads i nyhedsstrømmen

Eksempelvis var det via en blog, at rygtet om at præsident George W. Bush bar en form for højttaler eller sender under sin jakke i debatterne med udfordreren John Kerry blev startet. Siden spredte det sig også til de mere etablerede medier.

Det var også via en blog, at der først blev kastet tvivl på lødigheden af de kilder, der blev brugt en reportage om Bush?s militær-tjeneste på den amerikanske tv-station CBS.

Den efterfølgende skandale menes af mange at have været medvirkende til, at stationens fremmeste nyhedsoplæser Dan Rather forlader sin stilling til næste år.

Ifølge Reuters vil Merriam-Webster optage ordet blog som et af de nye opslagsord i den trykte udgave af ordbogen fra næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere