Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU udspørger Microsoft-konkurrenter om kæmpe-opkøb: Hvad har Microsoft gang i?

EU er ved at gå ind i Activision-opkøbet og har nu sendt et spørgeskema ud til Microsoft-konkurrenter og aktører i markedet.

EU’s tilsynsmyndigheder vil have flere informationer om Microsofts opkøb af Activision Blizzard til en værdi på omkring 500 milliarder dollar.

Derfor har EU-Kommissionen i forbindelse med deres undersøgelse sendt forskellige spørgeskemaer til videospiludviklere, udgivere, distributører, konkurrerende operativsystemer og udbydere af cloud-tjenester, for at få deres besyv på opkøbet, skriver Bloomberg.

Activision Blizzard ejer blandt andet spilbrands som Call of Duty, World of Warcraft og Guitar Hero.

Problemer i flere lande

Tidligere har der været problemer med de brasilianske konkurrencemyndigheder, men de har nu vendt tommelfingeren op til handelen, skriver Onmsft.

De britiske konkurrencemyndigheder gør dog opkøbet mere besværligt at gennemføre, da de har igangsat en dybdegående undersøgelse, efter en såkaldt ’fase-1 undersøgelse’ ikke blev fundet tilstrækkelig.

Denne undersøgelse har deadline 1. marts 2023.

Opkøbet skal godkendes i de lande, hvor de to selskaber har aktiviteter.
Derfor har det stor betydning, hvad de enkelte konkurrencemyndigheder mener.

Sony er bekymret

Hvis EU sender sit spørgeskema til Playstation-ejeren Sony, skal der nok komme nogle bekymrede svar.

Sony har tidligere udtrykt stor bekymring for, at Microsoft, som også ejer konsollen Xbox, vil få en for dominerende position på spilmarkedet, hvis tech-giganten lykkes med at købe Activision Blizzard.

Microsoft har flere gange udtalt, at Playstation er langt foran Xbox i forhold til salgstal, og at Sony derfor ikke bør bekymre sig om konkurrencesituationen.

Microsofts øverste chef Satya Nadella har udtalt, at han er sikker på, at opkøbet går igennem.