Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Britisk myndighed beordrer Facebook-ejer til at frasælge gif-virksomhed

Efter længere tids tovtrækkeri, så har de britiske konkurrencemyndigheder besluttet, at Meta skal sælge gif-søgemaskinen Giphy.

Facebook (nu Meta) opkøbte i 2020 gif-søgemaskinen Giphy for 400 millioner dollar, svarende til 3 milliarder kroner.

Dermed sørgede virksomheden for, at de populære gifs kunne benyttes på tværs af virksomhedens platforme på Facebook Messenger, Instagram og WhatsApp.

Den britiske konkurrence-myndighede har siden undersøgt handlen nærmere.

Og nu har den britiske Competition and Marckets authority (CMA) altså beordret Meta til at sælge Giphy.

Ifølge CMA, så betød opkøbet af Giphy, at Meta kunne forhindre andre sociale medie-platforme at få adgang til gifs, hvilket kan have været medvirkende til at svække Metas konkurrenter.

Samtidig viste CMA’s undersøgelse også, at opkøbet af Giphy betød, at Meta havde forhindret konkurrence på det britiske marked for reklamer på skærme, hvor Giphy - inden opkøbet - var på vej til at blive en rival på markedet.

Beslutningen kommer efter længere tids tovtrækkeri, hvor Meta sidste år appellerede en lignende beslutning fra konkurrencemyndighederne, der beordrede dem til at sælge Giphy.

Denne gang lader det dog til, at Meta accepterer beslutningen om at sælge Giphy til en godkendt køber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere