Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SKI åbner for tilslutning til ny stor server- og storageaftale / Datatilsynet tager til vigtigt møde i Istanbul / Softwareselskab fra Dubai etablerer afdeling i Odense

SKI åbner for tilslutning til ny stor servere- og storageaftale. Datatilsynet tager til vigtigt møde i Istanbul. KL inviterer til dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse. Meta får hug på børsen. Twitter-aktie suspenderes. Softwareselskab fra Dubai etablerer afdeling i Odense.

Godmorgen og velkommen indenfor til fredagens og dermed ugens sidste morgen-briefing her fra Computerworld

Bare rolig morgen-briefing er allerede tilbage igen på mandag.

Dagens hurtige overblik over it-nyhederne er sammensat af Alexander Haslund. God fornøjelse, og god weekend lidt senere.

SKI åbner for tilslutning til ny stor servere- og storageaftale

SKI har netop åbnet for tilslutning til den fællesoffentlige aftale 50.03 Servere og storage.

På den kommende aftale kan de offentlige kunder både handle med leverandørerne ved at samle en varekurv og vælge den billigste eller gå i miniudbud.

Miniudbuddet kan herefter foregå på to måder: Ved mængdekøb, hvor kunden kan købe ind til sit eksisterende system, eller ved løsningskøb, hvor kunden først beskriver sit behov og siden får leverandørernes tilbud på det, der ifølge leverandøren bedst opfylder kundens behov, skriver SKI.

Med aftalen vil de offentlige organisationer ikke længere være begrænset af foruddefinerede indkøb (såkaldt “bundlede” indkøb), men i højere grad selv kunne sammensætte indkøbet ud fra et bredt sortiment.

Som tilsluttet kunde kan man på den kommende aftale købe hardware, der dækker servere og storage samt løsdele, og herudover software, service- og supportaftaler samt timebaserede ydelser.

Her kan du se, hvordan du tilslutter din kommune eller region til 50.03 Servere og storage.

Datatilsynet tager til vigtigt møde i Istanbul

Det danske Datatilsyn er ankommet til Instanbul, hvor der stilles med en delegation på tre medarbejdere, der skal deltage i den 44. Global Privacy Assembly.

Global Privacy Assembly er et årligt møde med deltagere fra hele verden.

En stor del af det internationale arbejde, som Datatilsynet deltager i, foregår sædvanligvis i regi af Det Europæiske Databeskyttelsesråd.

Men deltagelsen i Global Privacy Assembly er ifølge Datatilsynet et vigtigt supplement på grund af det globale perspektiv, og der bliver vedtaget en række resolutioner, der har indflydelse på databeskyttelsen også uden for EU’s grænser, skriver Datatilsynet på sin hjemmeside.

I de følgende dage vil der på mødet blive drøfte en række emner inden for privatliv og databeskyttelse.

KL inviterer til dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse

KL afholder efterårets møde i strategiske Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse mandag 14. november fra kl. 9.00 - 12.30.

Det skal blandt andet handle om det nyetablerede Databehandlersekretariat (DBS), hvor over 60 kommuner er gået sammen om at sikre en ensartet praksis på det kommunale databehandlerområde.

Derudover er digital inklusion på dagsordenen, herunder hvilke krav man skal stille og hvordan fremtidens it-systemer skal bygges, så alle bliver inkluderet.

Det strategiske dialogforum afholdes i KL-Huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S.

Du kan læse mere og melde dig til her via KL's hjemmeside.

Meta får hug på børsen

Meta, Facebooks moderselskab, havde en rigtig skidt dag på børsen i går, hvor aktiekursen faldt med over 20 procent.

Det skete efter, at Meta kom med sit kvartalsregnskab onsdag, hvor den stod på fald i omsætning på mere end fire procent sammenlignet med et år siden. Det var samtidig andet kvartal i streg, at toplinjen dalede.

Aktiekursen nåede onsdag under den magiske grænse på 100 dollar - et niveau, som man skal helt tilbage til 2016 for at finde tilsvarende.

Twitter-aktie suspenderes

Vi bliver i børsverdenen, hvor Twitter Inc vil blive suspenderet fra handel i dag fredag, viser New York Stock Exchanges hjemmeside.

Det skriver Reuters.

Det sker efter, at Elon Musk står over for at lukke det 44 milliarder dollar store opkøb af Twitter.

Elon Musk besøgte onsdag Twitters hovedkvarter i San Francisco og antydede, at han var virksomhedens øverste chef efter at have opdateret sin profilbiografi til "Chief Twit".

Softwareselskab fra Dubai etablerer afdeling i Odense

Kitopi, der er den virksomhed i Dubai, der hurtigst har opnået en værdi på én milliard dollar, har efter en rejse til robotklyngen i Odense fået øjnene op for danske robotter.

Det har ført til, at selskabet har etableret en afdeling for udvikling og forskning i Odense.
Det skriver Finans.

Det er succeshistorier som Mobile Industrial Robots og Universal Robots, som har fået Dubai-selskabet til at åbne op for en afdeling i Odense for at være en del af den danske vækstmotor indenfor robotteknologi, lyder det det fra Rune Hahn Kristensen, der er direktør i Kitopis danske R&D-afdeling.

Kitopi udvikler software, der skal hjælpe kokke i deres daglige arbejde, men vil nu også fokusere på løsninger, der kan give robotter adgang til køkkenet.