Artikel top billede

Efter Elon Musks opkøb: Twitter-brugere strømmer over til alternativet Mastodon

Flere og flere Twitter-brugere rykker over til alternative platforme. Et af dem er Mastodon, der netop har rundet en million brugere.

Det er bestemt ikke alle, der er tilfredse med, at verdens rigeste mand opkøbte det børsnoterede Twitter.

Efter Elon Musk overtog det sociale medie Twitter, så er der titusindvis af brugere, der har søgt alternative platforme.

En af medierne, der har opnået enorm tilslutning på kort tid, er det sociale media Mastodon.

Mastodon har netop rundet en million brugere, og alene i den forgangne uge er 230.000 nye brugere kommet til.

Mastodon ligner tilnærmelsesvist Twitter på udseende, og der er også flere sammenfald.

Eksempelvis hedder et opslag 'toots', hvor Twitters hedder 'tweets'.

Her er ligeledes mulighed for at reposte, svare, like og man kan følge hinanden.

Den underliggende struktur er dog en del anerledes, og det er også derfor, at flere nu skifter, skriver Techcrunch.

Mastodon er nemlig et decentraliseret netværk, der i stigende grad er positioneret som et alternativ til Twitter med over en million aktive brugere om måneden.

Selskabets CEO Eugen Rochko afslørede tallene mandag morgen i et blogpost. Selskabet er baseret i Tyskland, og har i særdeleshed oplevet stor vækst siden elon Musk købte Twitter.

Siden 27. oktober, er der næsten kommet en halv million nye brugere til, forlyder det. Det er dog kun en promille af Twitters brugerbase, der udgøres af 238 millioner aktive brugere.

Mediet skriver, at flere brugere skifter til platformen, da de er bekymrede for, hvordan Twitters funktionalitet vil ændres under ledelse af Elon Musk. Andre skifter som en slags protest mod at Twitter har indført betaling mod at blive verificeret. Dertil er flere utilfredse med, hvordan Elon Musk med hård hånd håndtere og modererer visse former for satire på platformen.

Selve oplelvesen Mastodon skulle ligne Twitters forholdsvist meget. Men modsat Twitter, så er Mastodon reklamefri og samtidig distribueret via tusindvis af servere primært drevet af frivillige.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere