Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Københavns Lufthavne slår alarm: Antallet af især russiske hackerangreb stiger

Københavns Lufthavne oversvømmes af hackerangreb, som er taget kraftigt til i antal, siden Rusland invaderede Ukraine.

Københavns Lufthavne oversvømmes af hackerangreb fra især Rusland, som er taget mærkbart til i styrke, siden Rusland invaderede Ukraine.

Til Berlingske fortæller lufthavnens direktør, Thomas Woldbye, at hacker-angrebene har skiftet karakter og er blevet meget mere avancerede end for bare et par år siden.

Ifølge direktøren sigter de efter at forstyrre og endda blokere for fly-trafikken i lufthavnen, der regnes for at samfundskritisk infrastruktur.

“De forsøger at stoppe driften af lufthavnen. Vi kan se, at interessen er steget – især fra Rusland – og vi kan se, at de har fået flere ressourcer til rådighed,” siger Thomas Woldbye til avisen.

Computerworld kårede i 2021 Københavns Lufthavnes it-sikkerhedschef, Morten Dichmann, til Årets CISO.

Selskabet iværksatte for et års tid siden en markant oprustning på it-sikkerhedsområdet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere