Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Morten Dichmann tager prisen som Årets CISO 2021

Årets CISO 2021: Morten Dichmann Hansen er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige og vinder prisen som Årets CISO 2021. Se hele juryens begrundelse her, og hvad Københavns Lufthavnes bestyrelse har spurgt vinder-CISO'en om, som kun få it-sikkerhedsansvarlige bliver spurgt om i deres karriere.

Morten Dichmann Hansen er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige.

CISO'en i Københavns Lufthavne er netop blevet udpeget som Årets CISO 2021 af Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed.

Morten Dichmann er dermed den første vinder af prisen nogensinde.

Af de bedrifter, som Dichmann har formået at overkomme i sin tid som it-sikkerhedsanasvarlig hos Københavns Lufthavne, fremhæver Computerworlds chefredaktør Lars Jacobsen på vegne af juryen en række eksempler.

Blandt andet siger han:

"Vigtigst af alt så er informationssikkerhed kommet på dagsordenen i lufthavnen. Både hos de menige medarbejdere og bestyrelsen. Og i en sådan grad, at bestyrelsen efter sigende har spurgt Morten, hvad han kunne mere hvis han fik flere penge at arbejde med."

Han tilføjer:

"Den slags spørger bestyrelser kun om, hvis de føler sig godt klædt på."

Sammen med Morten Dichmann var også Trygts Tom Engly og Forsvarsministeriets Claus Wiid Jakobsen blandt de nominerede.

De tre CISO'er roses af dommerne for at have taget informationssikkerheden og gjort alle aspekterne af den til et overskuelig helhed, der har fået både bestyrelser og de menige medarbejdere tunet ind på cybersikkerhed.

Juryen, der har bedømt de tre nominerede, tæller eksperter fra både den offentlige og private del af it-sikkerhedsbranchen.

Juryens motivation

Morten Dichmann hiver prisen hjem på sin succesfulde indsats for at få cyber- og informationssikkerhed på det mentale landkort for ledelse og for medarbejderen på gulvet i den komplekst sammensatte lufthavn.

Læs nedenfor hele juryens begrundelse for at vælge Morten Dichmann som årets vinder:

”Som en af verdens mest effektive, digitaliserede og automatiserede lufthavene er Københavns Lufthavne særligt sårbar over for ringe på informationssikkerhed.

Samtidig er Københavns Lufthavne en kompleks organisation, som er en del af Danmarks kritiske infrastruktur og en travl forretning, som omfatter både selve lufthavnsdriften og de mange tilknyttede butikker, hoteller, parkeringsanlæg – med mere.

Den kompleksitet har Morten Dichmann Hansen formået at favne. Han har fået sat informationssikkerhed på bestyrelsens radar, fået etableret faste rammer for samtalen om risiko, fået skabt et rammeværktøj til ledelsesrapporteringen og fået de nødvendige certificeringer på plads uden at blive lagt ned af papirarbejdet.

Alt sammen mens Morten og hans team har arbejdet på at gå fra bare at opdage trusler, til også at kunne reagere hurtigt hvis uheldet skulle være ude.

Der er tale om en holistisk indsats, en fornuftig brug af standarder og en forankring på ledelsesplan som kan tjene til inspiration for andre. Og så er næste skridt ifølge Morten også klart: Sikkerhedsorganisationen skal styrkes så rådgivningsdelen over for forretningen kan blive endnu bedre.

Derfor er Morten Dichmann Hansen Årets CISO 2021.”

Se alle portrætter af de tre nominerede her: