Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Gratis: Tung jura om databeskyttelse stilles frit til rådighed

Juraprofessor fra Københavns Universitet udgiver bog om databeskyttelsesret online og åbner for, at den løbende vil blive opdateret.

Moderne juridiske fagbøger er sædvanligvis kendetegnet ved at være omfangsrige, dels ved at koste næsten det samme som næsehjulet til en fabriksny F-35.

Det er dog kun første kriterium, som netop udkomne ”Databeskyttelsesret” af Henrik Udsen lever op til. Den mere end 400 sider lange udgivelse stilles nemlig kvit og frit til rådighed som e-bog på hjemmesiden af samme navn.

Forfatteren er professor på Juridisk Fakultet, Københavns Universitet og bogen handler om præcis dét, titlen angiver.

Bogen bygger på et stærkt omskrevet og revideret kapitel i forfatterens tidligere bog om it-ret og rummer en samlet fremstilling af alt, man som aktør bør vide om databeskyttelsesret.

Ligeledes får man overblik over grundlæggende principper, behandlingsgrundlag, rettigheder og meget andet.

Til sidst i bogen finder man en meget lang liste over alle de vejledninger, retningslinjer, skabeloner og referencer, som forfatteren mener, at det er hensigtsmæssigt at kende til – inklusive link til hver især.

Ved at udgive ”Databeskyttelsesret” som e-bog åbner Henrik Udsen også for, at den kan og vil blive redigeret og opdateret løbende – hvilket også antydes i undertitlen ”Version 0.1” på den aktuelle udgave.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere