Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Gratis: Tung jura om databeskyttelse stilles frit til rådighed

Juraprofessor fra Københavns Universitet udgiver bog om databeskyttelsesret online og åbner for, at den løbende vil blive opdateret.

Moderne juridiske fagbøger er sædvanligvis kendetegnet ved at være omfangsrige, dels ved at koste næsten det samme som næsehjulet til en fabriksny F-35.

Det er dog kun første kriterium, som netop udkomne ”Databeskyttelsesret” af Henrik Udsen lever op til. Den mere end 400 sider lange udgivelse stilles nemlig kvit og frit til rådighed som e-bog på hjemmesiden af samme navn.

Forfatteren er professor på Juridisk Fakultet, Københavns Universitet og bogen handler om præcis dét, titlen angiver.

Bogen bygger på et stærkt omskrevet og revideret kapitel i forfatterens tidligere bog om it-ret og rummer en samlet fremstilling af alt, man som aktør bør vide om databeskyttelsesret.

Ligeledes får man overblik over grundlæggende principper, behandlingsgrundlag, rettigheder og meget andet.

Til sidst i bogen finder man en meget lang liste over alle de vejledninger, retningslinjer, skabeloner og referencer, som forfatteren mener, at det er hensigtsmæssigt at kende til – inklusive link til hver især.

Ved at udgive ”Databeskyttelsesret” som e-bog åbner Henrik Udsen også for, at den kan og vil blive redigeret og opdateret løbende – hvilket også antydes i undertitlen ”Version 0.1” på den aktuelle udgave.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere