Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Digital aftale mellem Ukraine og Storbritannien skal hjælpe flygtninge med at identificere sig og styrke handlen

En ny aftale mellem Storbritannien og Ukraine skal styrke samhandel og hjælpe ukrainske flygtninge, der har mistet fysiske identifikationspapirer i krigen.

En "digital" handelsaftale mellem Storbritannien og Ukraine er blevet indgået. Aftalen kom i hus på et møde i London mellem handelssekretær Kemi Badenoch og Ukraines handels- og økonomiminister, Yulia Svyrydenko.

Det er håbet, at aften skal styrke Ukraines økonomi midt i en tid, hvor de ukrainske virksomheder er under hårde russiske beskydninger - både fysisk og digitalt.

Det skriver BBC News.

Ifølge britske Department for International Trade (DIT) skal aftalen konkret hjælpe de to parter med at få deres digitale identitetssystemer til at fungere sammen.

Der er lige nu et kritisk behov for mennesker, der har mistet dokumentation eller er blevet tvunget af krigen til at rejse til nye lande, for at kunne bruge digitale værktøjer til at bevise, at de er, den de siger, de er.

Aftalen vil samtidig muliggøre et dybere samarbejde om cybersikkerhed og hjælpe med at lette strømme af grænseoverskridende information mellem finansielle servicevirksomheder, hedder det i en forklarende note.

For nyligt blev også et hemmeligt britisk program på seks millioner pund - svarende til 56 millioner danske kroner - afsløret. Dette program har indtil nu hjulpet Ukraine med at forsvare sig mod russiske cyberangreb.

Den nyindgåede aftale er indtil videre en principaftale, uden en juridisk bindend tekst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere