Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

EU-afgørelse: Google skal fjerne forkerte søgeresultater

Google skal til at fjerne data fra søgeresultater, såfremt at brugerne kan påvise, at de er forkerte. Det er konsekvensen af en ny afgørelse ved EU’s højesteret.

Hvis brugere kan påvise, at data fra Google søgeresultater er unøjagtige, skal søgemaskinegiganten fjerne disse data.

Sådan lyder en afgørelse fra EU’s højesteret.

Det skriver Reuters.

Sagen ved EU-Domstolen drejede sig om to direktører fra en gruppe investeringsselskaber, som havde bedt Google om at fjerne søgeresultater, hvor deres navne fremgik i forbindelse med bestemte artikler, der kritiserede deres egne selskabers investeringsmodeller.

De to ønskede samtidig, at miniaturebilledet af dem i forbindelse med søgningen blev fjernet.

Google afviste anmodningen, da tech-giganten ikke vidste, om artiklerne passede eller ej.

Det startede en sag i det tyske retssystem, som kom videre til EU.

"Operatøren af ​​en søgemaskine skal de-reference information fundet i det refererede indhold, hvor den person, der anmoder om de-reference, beviser, at sådanne oplysninger er åbenlyst unøjagtige," meddelte EU-domstolen ifølge Reuters.

Da brugerne ikke skal overbebyrdes, meddelte dommeren, at beviserne ikke behøver at være fra retsafgørelser mod webstedsudgivere, der har givet falske resultater.

Brugerne skal kun fremlægge beviser inden for rimelighedens grænser, hvilket dog ikke er defineret nærmere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere