Artikel top billede

Nyt Apple-produkt kan være klar til næste år: Arbejder på en kommandocentral til det intelligente hjem

Meget tyder på, at Apple skruer op for sit sats på digitale hjem. Allerede til næste år kan selskabet været klar med et nyt produkt, som kan komme til at fungere som en slags kommandocentral til hjemmet.

Google har Nest Hub. Amazon har Echo Show.

Og nu tyder meget på, at Apple er på vej til at byde de to konkurrenter op til dans med sin egen smartskærm, der kan komme til at fungere som en slags kommandocentral i det intelligente hjem.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg vil skærmen udover at kunne anvendes til at afspille video-indhold og håndtere Facetime-opkald også være beregnet til at kontrollere smarte-udstyr som eksempelvis termostater, wifi-styrede lamper eller overvågningskameraer.

iPad med magnet-ophæng

Der vil angiveligt være tale om et iPad-lignende produkt. Allerede i dag har iPaden har da også en lang række funktioner, som kan bruges til at kontrollere det smarte hjem.

Men hvor en iPad ofte bliver brugt til Netflix-kiggeri i sofaen eller avislæsning ved morgenbordet, så lader det til, at en eventuel ny smartskærm fra Apple vil være tiltænkt en mere stationær-position i hjemmet.

Ifølge planerne som Bloomberg er kommet i besiddelse af vil den blandt andet kunne monteres på vægge eller andre flader via en magnetisk mekanisme.

Derudover har Apple ifølge Bloomberg også overvejelser om at lancere smart-skærmen i en version, som er endnu større end en iPad.

En eventuel ny smartskærm vil dog tidligst være klar til lancering i 2024.

Vilde planer om robotarm

Det er ikke første gang, at vi hører om denne type planer. Tilbage i 2021 kunne Bloomberg berette, at Apple blandt andet bryggede på et lignende produkt, der blev beskrevet som en smarthome-højttaler med indbygget skærm.

I den forbindelse eksperimenterede virksomheden ifølge Bloomberg blandt andet med at udvikle en højttaler, der også var udstyret med en slags robotarm, hvor på der kan monteres en iPad som herefter automatisk vil rette iPaden mod dig uanset, hvor du befinder dig i rummet.

Derudover kunne Bloomberg i 2021 også berette, at Apple arbejdede på et produkt, der kombinerede Apples tv-boks, Apple-tv, med en Homepod-højttaler.

Bloomberg kan dog nu berette, at der stadigvæk arbejdes på planerne om en kombination af Apple-tv og Homepod-højttaleren, men at arbejdet er blevet ramt af forskellige vanskeligheder, som har ført til forsinkelser.

Til gengæld ventes Apple ifølge mediet at være klar med en opdatering til eksisterende Apple-tv i første halvår af 2024.

Klar med ny Homepod

Rygterne fra Bloomberg kommer dagen efter, at Apple lancerede en ny Homepod-højttaler, Homepod 2, som ligeledes udmærker sig ved at været udstyret med en række funktioner, der understreger Apples stigende interesse for smarthome-området.

Den nye Homepod vil blandt andet understøtte den nye smarthome-standard Matter, og derudover er den udstyret med et termometer og fugtighedssensorer, som blandt andet kan bruges i forbindelse med smart-home automatiseringer.

Eksempelvis kan man indstille sit smarte hjem til at rulle gardiner ned eller åbne ovenlysvinduerne, hvis temperaturen bliver får høj.

Derudover indeholder den nye Homepod også en funktionalitet, hvor den kan lytte efter røgalarmer og co2-alarmer og sende en notifikation til ejerens smartphone, hvis alarmen registreres.