Artikel top billede

Biden pønser på et totalt eksportforbud af teknologi til Huawei

Biden-regeringen overvejer at stoppe med at udstede tilladelser til amerikanske virksomheder, der sælger teknologi til kinesiske Huawei.

Den amerikanske regering med præsident Biden i spidsen overvejer lige nu fuldstændig at afskære den kinesiske tech-gigant Huawei fra at kunne modtage amerikansk teknologi.

Det fortæller regeringskilder til The Wall Street Journal (WSJ).

Skulle overvejelserne blive til virkelighed, vil det være endnu et amerikansk indgreb i kinesiske virksomheders mulighed for at fungere i USA - eller andre steder ved hjælp af amerikansk teknologi.

Det sker ifølge mediet på grund af de sikkerhedsrisici, kinesiske virksomheder udgør for den nationale sikkerhed i USA, fordi virksomhederne har tæt forbindelse til det kinesiske styre.

En sådan beslutning vil i særlig grad få konsekvenser for chipproducenterne Intel og Qualcomm, der begge fortsat forsyner Huawei med teknologi. Ifølge WSJ har de to selskaber fået at vide, at det er et godt tidspunkt at træde lidt på bremsen i forhold til salg til den kinesiske virksomhed.

Allerede i 2019 besluttede den daværende Trump-administration, at Huawei skulle placeres på den såkaldte ’entitiy list’, der er en liste over virksomheder, der anses for at være en trussel mod nationalsikkerheden.

Det kræver derfor særlig godkendelse fra de amerikanske myndigheder, hvis amerikanske virksomheder skal eksportere teknologi til virksomheder på listen.

Senere besluttede myndighederne i USA, at amerikanske virksomheder fortsat kunne sælge teknologi til Huawei, så længe det ikke udgjorde nogen trussel mod nationalsikkerheden.

Og det er altså disse tilladelser, den nuværende Biden-administration overvejer helt at sløjfe. Det er dog endnu ikke besluttet, rapporterer WSJ.