Artikel top billede

Sådan har TV 2 Play bekæmpet deling af adgangskoder

Både TV2 og Netflix gøre i øjeblikket en øget insats for at dæmme op for deling af adgangskoder. Bliv klogere på årsagerne her.

Det er udbredt praksis hos mange, at de deler adgangskoderne til deres streamingtjenester med familie og venner.

Men som Computerworld tidligere har beskrevet besluttede streamingiganten Netflix i fjor, at selskabet vil sætte en stopper for det, og herhjemme har TV2’s streamingtjenester TV2 Play også gennem den seneste tid haft succes med at dæmme op for det.

Det skriver Politiken.

Således har TV2 med en række ganske simple tiltag på kort tid reduceret antallet brugere, der i strid med reglerne har delt deres adgangskoder fra 300.000 til 250.000.

Forsøgt sig med kommunikation

TV2 oplyser til Politiken, at tv-stationen i første gang om blot har informeret brugeren om, at de netop har logget på fra en nyhed enhed samt at deling af abonnementer kun er tilladt inden for husstanden.

“Bare det, at vi er begyndt at kommunikere de her ting, har faktisk en adfærdsregulerende effekt«, siger Stig Møller Christensen, digital direktør for TV2 til Politiken .

Ifølge Politiken bliver det anslåes at deling adgangskoder i strid med reglerne koster tv-stationen et tre-cifret millionbeløb om året, og TV2 overvejer i øjeblikket, hvilke konsekvenser det skal have, hvis brugerne ignorer mailen og og fortsætter med at bryde reglerne.

Streaminggigant ser stort potentiale

Netflix har ligeledes vurderet, at det vil være en stor økonomisk gevinst at hente, hvis man kan dæmme op for den omfangsrige deling af adgangskoder.

”De udgør en stor mulighed for os, da disse husholdninger allerede ser Netflix og nyder vores tjeneste,” lød det sidste fra selskabet i et brev til aktionærne.

Netflix har dog tidligere oplyst, at man også har set forretningsmæssige fordele ved ikke at skride inden for delingen af adgangskoder.

”Deling har bidraget til vores vækst ved at få flere folk til at bruge og nyde Netflix, og vi har allerede forsøgt at gøre deling indenfor en husholdning let med features som profiler og mulighed for flere samtidige streams. Selvom disse løsninger har været meget populære har de også skabt forvirring om, hvorvidt man må dele Netflix med andre husholdninger,” lød det fra selskabet sidste år.