Artikel top billede

Microsoft-selskaber står i kø for at fyre: Nu er turen kommet til Linkedin

Linkedin, som blev opkøbt af Microsoft i 2016, bliver nu det seneste af tech-gigantens datterselskaber, der skal fyre. Det sker samtidig med, at Microsoft selv er i gang med at afskedige omkring fem procent af sine ansatte.

Linkedin – det sociale medie for professionelle – bliver det seneste Microsoft-ejede selskab, som indleder en fyringsrunde.

Det bekræfter Linkedin overfor The Information.

Mediet skriver, at ansatte i rekrutteringsafdelingen fik en fyreseddel mandag.

Det bliver dog ikke bekræftet, hvor mange der konkret er blevet eller skal fyres hos det sociale medie.

Hos Microsoft er det planen at fyre 10.000 ansatte, hvilket svarer til lige under fem procent af tech-gigantens arbejdsstyrke på omkring 221.000. Microsoft fyrede 10. februar 617 ansatte i USA i Surface-, HoloLens- og XBox-afdelingerne.

Linkedin har i omegnen af 20.000 ansatte.

Flere datterselskaber

Linkedin, som blev købt af Microsoft i 2016, er blot det seneste af selskaberne under Microsoft, som har indledt fyringsrunder på det seneste.

For blot få dage siden meddelte kode- og programmeringsplatformen Github, at 10 procent af selskabets ansatte skal fyres, hvilket svarer til omkring 300 personer. Derudover vil Github lukke for alle fysiske kontorer.

"Vi annoncerede en række vanskelige, men nødvendige beslutninger og budgetmæssige tilpasninger for både at beskytte vores virksomheds sundhed på kort sigt og give os kapacitet til at investere i vores langsigtede strategi fremad," meddelte Github.

Spiludvikleren 343 Industries, som ligeledes ejes af Microsoft gennem Xbox Game Studios, har også indledt fyringer, uden der dog er kommet et konkret antal medarbejdere ud.

Chefen for 343 Industries, Pierre Hintze, har meldt ud, at selskabet har "truffet den svære beslutning at omstrukturere elementer i vores team, hvilket betyder, at nogle roller bliver elimineret."

Mange tech-fyringer

Microsoft er langt fra den eneste tech-koncern, der har haft gang i fyringerne. Det samme gælder Google, Amazon, Ebay, SAP, Meta, IBM og mange flere.

Ved en opgørelse fra starten af januar var der blevet fyret 150.000 tech-ansatte i USA i 2022, og flere fyringer er blevet indledt siden da.

Microsofts øverste direktør Satya Nadella har forudset, at tech-branchen går to hårde år i møde, men at disse er efterfulgt af år med optur.