Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Mens sparerunde fejer ind over selskabet: Danske Ericsson-medarbejdere kan ånde lettet op

Hvis danske Ericsson-ansatte frygtede, at mandagens melding om reduktioner i selskabet også ville ramme dem, så kan de nu ånde lettet op.

Ericsson bekræfter til Computerworld, at omkring 1.400 medarbejdere i Sverige skal ud af vagten.

De omkring 150 Ericsson-ansatte, der arbejder i Danmark, kan dog i denne omgang ånde lettet op, meddeler selskabet til Computeworld.

Fyringerne i Sverige skyldes et "inflationsmiljø," der har fået selskabet til at se på forskellige måder, hvorpå der kan spares på udgifterne.

Derfor har selskabet blandt andet besluttet at forenkle driften og accelerere omkostningsreduktionerne i selskabet.

Disse accelererede strukturelle omkostningsreduktioner skal ske med en hastighed på ni milliarder svenske kroner inden udgangen af 2023.

"Heraf 70 procent i vareomkostninger og 30 procent i SA&G (salgs- og administrationsomkostninger og andre generalomkostninger, red.). Omkostningsbesparelserne dækker over forskellige områder såsom reduktion af konsulenter, effektivisering af processer, reducerede faciliteter og så videre. Som tidligere udmeldt vil det også omfatte reduktion af personale," lyder det i det skriftlige svar fra Ericsson.

Selskabet forklarer i det skriftlige svar, at de 1.400 ansatte, der skal afskediges i Sverige, vil blive forsøgt gennemført via et frivilligt fratrædelsesprogram.

Vil denne medarbejderreduktion også ramme de cirka 150 Ericsson-ansatte i Danmark?

"Den foreslåede reduktion vil berøre cirka 1.400 stillinger i Sverige. Denne reduktion påvirker ikke Ericsson-ansatte i Danmark," lyder det.

Ericsson oplyser, at selskabet forventer at se effekten af selskabets ni milliarder svenske kroners omkostningsbesparende aktiviteter fra andet kvartal af 2023.