Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Tusindvis af Amazon-ansatte brokker sig og indsamler underskrifter: Vil ikke tilbage til kontoret

Amazon-medarbejdere vil have topchef Andy Jassy til at genoverveje sin beslutning om at tvinge dem tilbage til kontorerne.

Amazon-topchef Andy Jassys plan om at tvinge alle selskabets medarbejdere tilbage på kontorerne er ikke faldet i god jord blandt de ansatte.

En lang række medarbejdere har forenet sig i en kanal på Slack, hvor de i fællesskab kræver, at Andy Jassy og Amazons ledelse - det såkaldte S-team - genovervejer planen.

Der er desuden blevet søsat en underskrifts-indsamling med det formål at få Andy Jassy til at droppe beslutningen om, at medarbejderne skal vende tilbage til kontorerne.

Her argumenteres der blandt andet med, at beslutningen er i direkte modsætning med Amazons målsætning om arbejde for ‘diversitet og inklusion, bæredygtighed og fokus på at være ‘verdens bedste arbejdsgiver’,” hedder det.

“Undertegnede opfordrer Amazon til at beskytte sin rolle og status som førende selskab ved omgående at annullere RTO-politikken [‘return-to-office,’ red] og udstede en ny policy, der tillader medarbejdere at arbejde fra andre steder, hvis de ønsker det,” hedder det i underskrifts-indsamlingen.

Her lyder det videre, at mange Amazon-ansatte har ‘planlagt deres liv’ efter et scenarie, hvor Amazon ikke vil tvinge dem til at vende tilbage til deres kontorer.

CNBC skriver, at selskabet endnu ikke har forholdt sig til, om beslutningen om at vende tilbage til kontorerne vil betyde, at nogle medarbejdere er nødt at flytte.

Andy Jassy har dog meddelt, at en mindre gruppe vil blive undtaget fra kravet om igen at arbejde fra kontorerne.