Artikel top billede

(Foto: TDC)

18 år gammelt slagsmål afgjort: TDC-ejere skal betale gigantisk skatteregning

Kapitalfondene, der tidligere ejede TDC, får et gigantisk skattesmæk, efter der ved Højesteret er faldet dom i en mangeårig og principiel skattesag.

De fem kapitalfonde, der i 2006 købte den danske telegigant TDC, skal nu betale en kæmpe skatteregning på 817.238.912 kroner.

Det har Højesteret netop besluttet, og dermed er der sat punktum i en sag om beskatning af penge, der via en sindrig selskabskonstruktion blev sendt fra Danmark til det skattemæssigt mere lukrative Luxembourg.

I centrum for den langvarige sag står selskabet Nordic Telephone Company (NTC), som i 2005 købte 87,5 procent af aktierne i TDC.

Bag NTC stod de fem kapitalfonde Apax, KKR, Providence, Blackstone og Permira.

Også dømt i januar

Allerede i januar blev TDC-ejerne dømt til at betale cirka 250 millioner kroner i skat ud af et udbytte på 1,05 milliarder kroner, som blev udført fra til et ejernes selskab Luxembourg.

Et selskab, der dog ifølge Højesteret blot var et gennemstrømningsselskab.

I den seneste dom slår Højesteret desuden fast, at TDC-ejerne skal betale 817 millioner kroner i skat af renter, som trukket fra i TDC’s overskud.

Sagen har været undervejs 18 år og tidligere været behandlet i både Skatterådet, Landsskatteretten og senest i Østre Landsret. Her blev for to år siden afsagt dom i sagen, der efterfølgende blev anket til Højestret.

Du kan læse dommen fra Højesteret her.