Artikel top billede

(Foto: Jonathan Kemper/Unsplash)

ChatGPT bliver nu hurtigere - men også ringere

OpenAI, der står bag den berømte og berygtede chatbot ChatGPT, oplyser, at GPT-3.5-modellen Legacy-modellen udfases og erstattes af en standardmodel. Det kommer til at give brugerne hurtigere - men også ringere - resultater.

Fra onsdag begynder OpenAI, der står bag ChatGPT at udfase GPT-3.5 Legacy-modellen.

Det skriver OpenAI.

Her oplyses det, at brugere fra 10. maj fortsat vil kunne fortsætte eksisterende samtaler med Legacy-modellen, men at nye beskeder vil bruge den nye standardmodel.

I den korte besked i forbindelse med udfasningen af Legacy-modellen fremgår det ikke, hvad opdateringen kommer til at betyde for brugerne.

"Vi udfaser Legacy (GPT-3.5)-modellen 10. maj. Brugere vil kunne fortsætte deres eksisterende samtaler med denne model, men nye beskeder vil bruge standardmodellen," lyder det i den korte besked fra selskabet bag den populære chatbot.

Hurtigere - men ringere

Opdateringen af ChatGPT lader dog ikke nødvendigvis til også at være en opgradering.

Ifølge en gennemgang, som Clashpanda har foretaget, så er standardmodellen af ​​ChatGPT optimeret til hastighed og bruger Turbo-3.5, en variant af GPT-3-modellen.

Turbo-3.5 er designet til at give hurtigere responstider og samtidig opretholde et højt niveau af nøjagtighed.

Dette gør denne model til et ideelt valg til applikationer, der kræver hurtige svar, såsom chatbots eller virtuelle assistenter.

På den anden side har vi Legacy-modellen af ChatGPT, der bruger den klassiske GPT-3-model, som er langsommere end Turbo-3.5.

Denne model giver mere nøjagtige resultater end standardmodellen, men kan være længere tid om at generere svar. Den ældre model er ideel til applikationer, der kræver et højt niveau af præcision, såsom oprettelse af indhold eller sprogoversættelse.

Det betyder altså, at man med standardmodellen får hurtige svar men mindre nøjagtige resultater, når man sammenligner Legacy-modellen, der fra i dag skal udfases.

Om det er OpenAI's forsøg på at skubbe brugerne over på den betalte 4.0-model af ChatGPT er svært at sige, men det kunne godt se sådan ud.

4.0-modellen koster fortsat penge

OpenAI lancerede sin GPT-4-opgradering for betalende brugere i midten af marts måned i år.

Dengang skrev Sam Altman, OpenAI's CEO, at det var selskabets bedste og mest tilpassede model, der dog stadig var mangelfuld og begrænset.

"Den virker stadig mere imponerende ved første brug, end den gør, når du har brugt mere tid på den," lød det blandt andet.

Selvom 4.0-modellen er mindre dygtig end mennesker i mange scenarier i den virkelige verden, udviser modellen præstationer på menneskeligt niveau på forskellige professionelle og akademiske benchmarks, lyder det fra selskabet.

Den består en simuleret eksamen med en score omkring de øverste 10 procent af testdeltagerne; i modsætning hertil var GPT-3.5's score omkring de nederste 10 procent.

GPT-3.0-modellen debuterede helt tilbage i 2020, men fik sit brede gennembrud i efteråret 2022, da det blev offentliggjort i samspil med chat-robotten ChatGPT.