Analyse: Kommuner taber på online-backup

Kommunerne fusionerer til størrelser, hvor de med fordel selv kan huse den backup, der i øjeblikket i stor stil sendes ud i byen. Det vurderer det danske firma B4restore, der blandt andet står for backup i Odense og Randers kommuner.

Nye større kommuner kombineret med stigende datamængder gør på længere sigt online-backup til en bekostelig løsning for landets kommuner.

Sådan lyder analysen hos det danske backup-firma B4restore, der blandt andet står for overvågningen af backup-systemerne i Odense, Randers og Svendborg kommuner.

Udmeldingen kommer som en reaktion på, at en række kommuner i øjeblikket skifter til backup-løsninger, hvor data sendes ud af huset. Eksempelvis har cirka 20 procent af landets kommuner i løbet af det seneste år skiftet til online backup leveret af KMD.

- Mange mindre kommuner henter på kort sigt besparelser ved at skifte til online-backup, men stort set alle kommuner vil efter fusionerne få en størrelse, hvor det bedre kan betale sig at gøre det selv, siger Henrik Hansen, der er medejer af B4restore.

Mangler båndbredde

Konsulentchef Niels Astor hos storage-virksomheden EMC Danmark mener også, at de større kommuner skaber nye udfordringer med hensyn til backup.

- Med større kommuner og stadigt stigende datamængder kan båndbredden blive et problem med fjernbackup. Samtidig gør fjern-løsningerne det typisk til en længerevarende proces at genskabe data, hvis uheldet er ude, siger Niels Astor.

Han opfordrer til, at større kommunerne i højre grad overvejer andre metoder som eksempelvis en komplet spejling af data i stedet for eller som supplement til fjernbackup.

Odense outsourcer drift

Ifølge Henrik Hansen fra B4restore kan mindre kommuner ud fra en økonomisk betragtning godt forsvare at benytte fjernbackup, fordi de dermed slipper for at håndtere den del af systemet, der kræver særlige kompetencer og løbende investeringer i hardware.

- Men med større kommuner vil fjernbackup på længere sigt alene i ekstern lagerkapacitet blive en bekostelig løsning, fordi datamængderne i kommunerne er kraftigt stigende, siger Henrik Hansen.

Henrik Hansen fremhæver Odense som et eksempel på en kommune, der har valgt selv at huse deres backup-funktion. Kommunen har dog i lighed med Randers og Svendborg kommuner sendt opgaven med drift og overvågning videre til B4restore.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere