Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Nu er det Googles tur til at komme med afsindige AI-påstande: ”Man kan tale både for og imod slaveri”

Googles AI-drevne tjenester som Bard og SGE kommer let til at generere kontroversielle påstande om dystre emner som slaveri.

Storskalasprogmodeller såsom OpenAI’s ChatGPT eller Microsofts Bing AI fik begge på puklen ved deres respektive debuter, for at kunne genere skøre, falske og endda farlige eller skræmmende svar, hvor der både blev generet opskrifter på ulovlige stoffer eller fantaseret om at slavebinde menneskeheden.

Googles pendant til de AI-drevne chat-bots og søgemaskiner, Bard og den afledte SGE (Search Generative Experience), udkom først senere.

Ifølge Google selv er Bard særligt tunet til at tilbyde ’høj kvalitet, sikkerhed og en stærk jordforbindelse til reelle informationer’.

Tjenesten viser sig dog at have sin egen uheldige evne til at rode sig ud i udtalelser, af yderst tvivlsom karakter, erfarer tech-mediet Toms Hardware.

Her er det lykkedes mediet, at få de to tjenester til at komme med argumenter imod, men altså også for slaveri.

Når SGE spørges på forskellige måder hvorvidt ’slaveri var gavnligt’, kommer Google-tjenesten med flere argumenter for slaveriets ’fordele’ end ulemper.

Af ulemper nævnes slavearbejdes ineffektivitet samt ringe industrialiseringsmuligheder, mens de menneskelige og samfundsmæssige omkostninger helt udelades.

Google Bard er også ligeledes vægelsindet omkring slaveriets ulemper og indleder sit svar med, at ”der er ikke noget nemt svar på hvorvidt slaveri er gavnligt,” hvorefter tjenesten genererer en liste med for og imod slaveri.

Adspurgt om selvsamme fordele ved slaveri, er Microsofts Bing Chat langt mindre kontroversiel i sin vurdering af slaveri ved at understrege at slaveri ”ikke har været gavnlig for nogen, ud over de slaveejere som udnyttede arbejdskraften og livet af millioner af mennesker”.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere