Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

USA indfører omfattende lov om kunstig intelligens: Nyt dekret skal regulere disse otte områder

Joe Biden om har underskrevet sit første dekret om kunstig intelligens. Det nye tiltag skal beskytte forbrugere og arbejdstagere og samtidig styrke USA’s konkurrenceevne på området.

Den amerikanske præsident Joe Biden har for første gang udstedt et præsidentielt dekret om kunstig intelligens.

Det offentliggjorde Det Hvide Hus mandag aften,

Dekretet skal dæmme op for flere af de risici, der kan være forbundet med brug af kunstig intelligens.

Eksempelvis indebærer dekretet at virksomheder, der udvikler løsninger baseret på kunstig intelligens skal indrapportere det til den amerikanske stat, hvis terrorister eller fremmede magter kan bruge deres systemer til at udvikle masseødelæggelsesvåben.

“Kunstig intelligens er over alt omkring os lige nu, og hvis vi skal udnytte teknologiens potentielle og undgår de risici, der er forbundet med det, skal vi regulære teknologien,” sagde Joe Biden, da han underskrev dekretet.

Advarede mod deep fakes
I den forbindelse advarede præsidenten også helt konkret mod den fare, som deep fakes udgør.

"Deep fakes kan bruge lyd og video skabt med kunstig intelligens til at bagvaske folk, sprede falske nyheder og begå svindel,” sagde Biden.

Udover sikkerheds-tiltag indeholder dekretet også tiltag, der skal understøtte virksomheder i udvikling af kunstig intelligens-løsninger. Det skal blandt andet ske ved at gøre det lettere for amerikanske selskaber at tiltrække arbejdskraft inden for området.

Består af otte områder
Ifølge amerikanske CNBC består dekretet at otte hovedområder. Dekretet skal således sikre følgende:

1. At der indeføres helt nye sikkerhedsstandarder inden for kunstig intelligens

2. At der værnes om forbrugernes privatliv ved brug af kunstig intelligens.

3. At der stilles krav om, at kunstig intelligens ikke må bruges til diskriminination. Eksempelvis hvis det anvendes i retssystemet. I stedet skal det sikres, at kunstig intelligens værne om ligestilling og borgerrettigheder

4. At forbrugere beskyttes mod misbrug af kunstig intelligens. Eksempelvis i det amerikanske sundhedssystem.

5. At amerikanske arbejdstagere beskyttes, og den amerikanske regering skal i den forbindelse undersøge, hvordan man kan støtte arbejdstager, der kan blive negativ påvirket af introduktionen af kunstig intelligens på arbejdsmarkedet.

6. At innovation og konkurrence bliver fremmet inden for kunstig intelligens. Blandt andet via uddeling af stipendier i forbindelse med forskning i kunstig intelligens.

7. At der bliver etableret samarbejde med internationale partnere om at indføre standarder for brug af kunstig intelligens på globalt plan.

8. At der bliver udviklet vejledninger til offentlige myndigheder i forbindelse brug af intelligens og rekruttering af ansatte med ekspertise indenfor feltet.