Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Nyt kvalitetsstempel til Android apps: Google klar med sikkerheds-blåstempling

Fremover bliver det meget enklere at spotte, hvilke VPN-apps der har datasikkerhed som hovedfokus.

Det er lidt af en tillidsøvelse at installere en app som en VPN-tjeneste, da du i din bestræbelser på at anonymisere din surfen også giver en tredjepart adgang til din gøren og laden på internettet.

Den øvelse gøres nu enklere via Google Play Store app-butik, hvor selskabet nu indfører en blåstempling af VPN-apps, som indikerer at tjenesten har undergået et uafhængigt sikkerhedstjek.

Denne kommer i form af en ny mærkning, et grønt badge og en tilhørende overskrift kaldet ’Independent Security Review’, som dækker over at datasikkerheden i app’en er lever op til uafhængige globale standarder for sikkerhed.

Den ny mærkning er udarbejdet med organisationen ’App Defense Alliance’ ADA, som siden sidste år har drevet platformen MASA (Mobile App Security Assessment) til app-udvikling og validering af apps efter globale standarder.

Google oplyser på sin blog, at trækket ’gør det sværere for hackere at tilgå brugeres enheder og forbedrer app-kvaliteten på tværs af økosystemet’.

Søgegiganten understreger dog samtidig, at produktet nødvendigvis er fri for eventuelle sårbarheder, men badgen gør det muligt for brugere hurtigt at få overblik over de apps hvor datasikkerhed og persondata har været prioriteret.

Blandt de første VPN-apps med blåstemplingen er udbydere som Googles egen ’One’-tjeneste, NordVPN, ExpressVPN og flere.