Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Tesla PR)

Brandangreb mod kæmpe Tesla-fabrik kommer til at koste kassen

Teslas såkaldte gigafactory nær Berlin har været ude af drift siden 5. marts efter et brandangreb. Og det kommer altså til at blive en dyr affære.

Tusindvis af tyskere, flere lokalsamfund - og en kæmpe Tesla-fabrik blev ofre for strømafbrydelser, efter et brandangreb, der angiveligt var rettet mod Teslas gigant-fabrik i Grünheide, der ligger cirka 55 kilometer fra Berlin.

Det har samtidig betydet, at fabrikken har været ude af drift siden 5. marts. Der er dog nu kommet lovning på, at fabrikken genåbner igen i den kommende uge.

En klimaaktivistisk gruppe har taget ansvaret efter angrebet.

Det skriver Reuters.

Klimaaktivister har taget ansvaret

Ifølge et tilståelsesbrev, der er blevet sendt ud efter brandangrebet, er den den ekstremistiske gruppe, der kalder sig 'Vulkangruppe', som har taget ansvaret for angrebet.

Her blev der sat ild til en elmast tæt på den store fabrik, og det resulterede altså i større strømafbrydelser og har været årsagen til, at fabrikken altså ikke har været i stand til at fungere optimalt.

Dog har en leder i medarbejderrådet lovet flere af fabriksarbejderne, at de vil kunne vende tilbage i løbet af den kommende uge, skriver Reuters.

Angrebet mod fabrikken kommer efter, at Tesla har annonceret planer om at udvide fabrikken, der er blevet kritiseret for at forurene området, hvor den ligger.

Ifølge tyske medier kommer brandangrebet til at koste Tesla flere hundrede millioner euro i tabt fortjeneste.

Elon Musk kalder angrebet 'dumt'

Teslas topchef Elon Musk reagerede efter angrebet på det sociale medie X, som han også ejer.

Her kaldte han blandt andet angrebet for 'dumt.

"Enten er de de dummeste øko-terrorister på jorden, eller også er de marionetter for dem, der ikke har gode miljømæssige mål," skrev han på X.

"At stoppe produktionen af elektriske køretøjer i stedet for fossile brændstofkøretøjer er ekstremt dumt," lød det videre.