Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Elon Musk vil koble 100.000 Nvidia-chips sammen og bygge alle tiders største supercomputer

Tesla-stifter og multimilliardær Elon Musk vil bygge enorm supercomputer, der blandt andet skal understøtte udviklingen i hans eget AI-startup.

Den sydafrikanske tech-milliardær Elon Musk planlægger at bygge en supercomputer, der skal koble hele 100.000 Nvidia-chips sammen.
Supercomputeren skal ifølge ejeren af det sociale medie X hedde "Gigafactory of Compute".

Meningen med den store supercomputer, der ifølge Musk skal stå klar i 2025, er, at den skal understøtte udviklingen af Musks egen AI-startup, som hedder xAI.

Det skriver The Information.

Ondt blod

I marts måned sidste år tiggede Elon Musk og en række andre tech-koryfæer om, at man satte AI-udviklingen på pause i seks måneder.

Det skete i et åbent brev, fordi det ifølge Musk og de andre medunderskrivere af det åbne brev, udgjorde en for stor samfundstrussel.

I kulissen havde Elon Musk dog grundlagt sin egen AI-startup xAI.

Derfor så mange opråbet som et desperat forsøg på at indhente konkurrenterne fra blandt andre OpenAI, der står bag ChatGPT.

Elon Musk var faktisk selv med til at stifte OpenAI i 2015, men han forlod projektet igen i 2018.

I marts i år sagsøgte Musk OpenAI og beskyldte selskabet for at have brudt de krav om at være "til gavn for menneskeheden", som blev opstillet i forbindelse med grundlæggelsen af selskabet tilbage i 2015.

OpenAI skyder tilbage

Hos OpenAI har man dog skudt tilbage mod Musks anklager ved blandt andet at offentliggøre en række af Tesla-stifterens gamle e-mails få dage senere.

Det skete i et blogindlæg, der er underskrevet af Sam Altman og en række andre af selskabets topchefer.

De offentliggjorte e-mails er mellem Elon Musk og flere ledende folk i OpenAI i perioden fra 2015 til 2018.

"Vi er kede af, at der kommet så vidt, når det handler om en person, som vi har haft dyb beundring for og som været med til inspirere os til at sigte højere, men som efterfølgende fortalte os, at vi ville fejle, startede en konkurrent og nu har sagsøgt os netop, som vi uden ham er begyndt at gøre fremskridt hen i mod OpenAI mission,” lyder det i blogindlægget.