Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Pexels/Pixabay)

Apple klar nyt software-værktøj i Danmark – nu bliver det lettere at fikse dine ødelagte iPhone

Det bliver nu lettere at fikse din iPhone eller Mac. Med et nyt værktøj kan private nu selv gennemføre fejlfinding på deres enheder.

Det bliver i fremtiden lettere for danske Apple-brugere at fikse deres egne enheder.

For Apple har netop lanceret et softwareværktøj til til diagnosticering af Apple-enheder, der giver brugerne mulighed for selv at gennemføre fejlfinding af deres produkter.

Det betyder, at brugerne via et webværktøj vil kunne identificere dele på enheden, der skal repareres eller udskiftes.

Det kan eksempelvis være ved fejl på skærm, kamera eller batteri.

Lanceret i 32 lande

Diagnosticeringsværktøjet er netop blevet lanceret i Danmark og 31 andre europæiske lande, mens det allerede ved udgangen af 2023 blev lanceret i USA.

Med værktøjet ved hånden vil private brugere nu få samme muligheder for diagnosticering af deres Apple-produkter, som Apples autoriserede serviceudbydere hidtil har haft.

Værktøjet understøtter i øjeblikket iPhone, Mac og Apple-skærmen Studio Display.
Der er tale om et webværktøj, og for at bruge det skal din enhed som minimum bruge iOS 16.0 eller MacOS Sonoma 14.1. Før du sætter diagnosticeringen i gang, skal du sætte din enhed i diagnosticeringstilstand og indtaste serienummeret på enheden.

Flere funktioner til uoriginale komponenter

Apple har i forbindelse med lanceringen af det nye værktøj også offentliggjort et whitepaper, hvor selskabet udfolder sin politik, når det gælder at producere langtidsholdbare produkter.

Af whitepaperet fremgår det blandt andet, at Apple vil udbrede flere funktioner til leverandører af tredjepartskomponenter.

Det betyder blandt andet, at skærmteknologien True Tone, der tilpasser hvidbalancen på skærmen til de omgivelser, du befinder dig i, i fremtiden også vil fungere med tredjepartsskærme.

På samme måde vil Apple også gøre det muligt for brugerne at få adgang til data om batteritilstanden på batterier fra tredjepartsleverandører.

De nye tiltag kommer efter, at både EU og USA har vedtaget nye regler, der pålægger producenter at gøre deres produkter lettere at reparere for almindelige mennesker.