Danske Unisys-job er i farezonen

Den danske organisation kan med en miserabel resultatliste ikke undgå et eftersyn, når Unisys på globalt plan skal finde modtagere til 3.600 fyresedler.

Den varslede nedskæring af 3.600 stillinger på globalt plan i Unisys kan komme til at koste jobs i den danske organisation.

Unisys i Danmark kæmper med at vende skuden, der sidste år havde underskud på 59 millioner kroner og har efterfølgende hentet 65 millioner kroner i støtte fra moderselskabet.

Med de resultater kan den danske organisation på ingen måder fritages for et ekstra tjek, når der skal skrives modtager på fyresedlerne.

- Nej, det kan jeg ikke sige mig fri for. Alle regioner bliver ramt, siger Gunnar Hesse, der er administrerende direktør for Unisys i Norden.

Unisys meldte onsdag ud, at koncernen vil skære 10 procent i medarbejderstyrken efter et dårligt tredje kvartal med tab.

De 10 procent svarer til omkring 3.600 jobs. I Danmark har Unisys omkring 100 medarbejdere.

Plan lander i 2006

Et par faktorer taler dog for, at der kan blive tale om en blid landing, når resultatet af analyser af situationen og organisationen foreligger, mener Gunnar Hesse.

Der er det seneste halvandet år blevet arbejdet på at få rettet op på den danske forretning, og det går ifølge Gunnar Hesse rigtig godt.

- Vi har foreløbigt i år haft en meget postitiv udvikling i Danmark med vældigt kraftig ordreindgang i forhold til året før. Vi har faktureret mere og har en kraftigt forbedret lønsomhed. Jeg er fortsat optimistisk med hensyn til Danmark, siger Gunnar Hesse.

Fra moderselskabet i Unisys-koncernen lyder meldingen, at den lancerede plan med blandt andet fyringer af de 3.600 skal føres ud i livet i løbet af 2006.

Skærper profilen

I øjeblikket oplever Gunnar Hesse, at der sker meget. Erhvervslivet er udsat for et omkostningspres, der er fokus på offshore, og omgivelserne ændrer sig hurtigt.

- Jeg kan ikke gå ud og garantere, at der ikke skal fyres medarbejdere i fremtiden. Det er en så dynamisk verden vi lever i, og den forandrer sig meget hurtigt, siger Gunnar Hesse.

Han mener, at selskabet i fortiden har lidt under, at man ville for meget inden for mange områder, mener Gunnar Hesse. Omverdenen har ikke vidst, hvad Unisys egentlig stod for.

I Danmark vil der blive gjort en ekstra indsats for at profilere selskabet blandt andet inden for sikkerhed i den offentlige sektor, hvor Unisys især er store i USA, og inden for outsourcing.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere