SAS sparer 30 mio. på softwarelicenser

Luftselskabet SAS har med en strammere styring af softwarelicenser på mindre end et år sparet mere end 30 millioner kroner.

En danskudviklet it-løsning til styring af softwarelicenser har på mindre end et år medvirket til at give luftfartselskabet SAS en større millionbesparelse.

- De nye licensstyringsværktøjer har sammen med nye procedurer allerede sparet SAS for 30 millioner kroner, siger produktchef Henrik Møller Jørgensen, Ravenholm Computing.

- Besparelsen er hentet ved standardisering på færre produkter, afinstallation af ubenyttet software og forbedrede indkøbsrutiner, siger han.

Ravenholm Computing forhandler den danskudviklede løsning SMS Asset Manager, der er udviklet og leveret til SAS af John Leidland hos LT Consult.

Løsningen driftes af CSC og har i samspil med SAS' Microsoft System Management Server skabt overblik over installeret software og tilhørende licenser.

Løsningen omfatter ifølge Henrik Møller Jørgensen flere end 11.000 computere og 750 servere i SAS's skandinaviske organisation. Oprydningen i en lang række applikationer og tilhørende licenser har udløst besparelser i millionklassen.

- Ansatte har i dag typisk mindst en 30 gigabyte harddisk, så der er ikke længere noget behov for at afinstallere ubenyttet software. Det betyder, at man i gennemsnit kan finde for flere tusinde kroner ubenyttet software på hver pc, siger Henrik Møller Jørgensen, Ravenholm Computing.

Han fremhæver samtidig, at et større overblik over en virksomheds software og licenser gør det nemmere at gå fra decentrale indkøb af software til samlede indkøb, hvor det typisk er nemmere at opnå bedre priser.

- Det handler ikke kun om at rydde op i den software, der ikke benyttes. Det handler i lige så høj grad om at sikre, at virksomhederne får udviklet nogle rutiner, der sikrer, at man kun indkøber den software, der skal anvendes, siger Henrik Møller Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere