Statistik: Sonofon verdens billigste på mobil

Sonofon ligger bedst i feltet i en statistisk sammenligning af mobilpriser i OECD-landene. Lavprisselskaber er dog fravalgt, og teleanalytiker betegner det som at sælge elastik i metermål.

Skal man tro Danmarks Statistik, så er Sonofon et af de billigste mobilselskaber i verden, hvad enten man taler meget eller lidt i telefon.

Sonofon har en klar førsteplads, mens TDC bliver nummer to i Danmarks Statistiks liste over de abonnementstyper med lavt forbrug, der giver bedst valuta for pengene blandt OEDC-landene.

Statistikken er en del af den årlige rapport "Informations-samfundet Danmark", som udgives af Videnskabsministeriet.

I Sonofon glæder direktør Allan Koch sig over tallene, men de kommer ikke bag på ham.

- Det er da rart, at vi kommer frem som billigst i Europa. Sonofon er altid blandt de billigste i målinger, selv om der kan være variationer i, hvordan man måler, siger han.

Minister bag Sonofon

Med rapporten har Videnskabsministeriet endnu engang været med til at krone Sonofon som værende billigst på mobilydelser.

I august i år høstede Videnskabsministeriet stærk kritik politisk såvel som fra telebranchen for i en pjece at have understøttet Sonofons reklamebudskab om, at det kan betale sig at droppe fastnet-abonnementet til fordel for ren mobiltelefoni.

Allan Koch mener dog slet ikke, at de to sager kan sammenlignes.

- Der er jo forskel på, om en minister fremhæver nogle tal i en statistik eller et navn på en virksomhed. Han vil jo referere til, at Danmark er billigst – ikke Sonofon, siger han.

Lavprisselskaber fravalgt

At de to danske selskaber udråbes til Europas billigste, skal da også tages med et gran salt, når den hjemlige konkurrencesituation kommer ind i billedet.

I IT- og Telestyrelsen oplyses det, at OECD’s udvælgelseskriterier til listen går ud på at vælge det tidligere monopol samt den største konkurrent på markedet, og dermed er en horde af danske lavprisselskaber automatisk sorteret fra.

Allan Koch hæfter sig da også lige så meget ved, at tallene viser, at konkurrencen er benhård på det danske marked.

- Vi har gode priser i Danmark, men det er svært at skabe indtjening, siger han.

Elastik i metermål

Teleanalytiker John Strand giver til gengæld ikke meget for validiteten af Danmarks Statistiks prissammenligning. Han mener, at det bliver et regnestykke, hvor pærer vejes op mod bananer, uanset om man sammenligner mobilpriser nationalt eller internationalt.

- Det er som at sælge elastik i metermål, siger John Strand og peger blandt andet på, at man i USA, som også er repræsenteret med et teleselskab på listen over de 15 billigste abonnementstyper, betaler både for ind- og udgående trafik.

Han mener også, at det er helt forkert at betegne et forbrug på 10 minutters mobilforbrug om dagen som "lavt". Det er parameteret i den måling, som sender både Sonofon og TDC til tops.

Ifølge statistikken i "Videnssamfundet Danmark" betaler man hos Sonofon 361 kroner per måned for en abonnementstype, som har 300 minutters taletid og 360 SMS'er per måned. Hos TDC er prisen 410 kroner.

Dermed giver de to største danske mobilselskaber baghjul til konkurrenter i for eksempel Luxembourg, hvor man må hoste op med 547 kroner for samme ydelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere