TDC vil slå elselskaber med to kobberkabler

To tynde kobberkabler koblet sammen til ét er TDC's hemmelige våben, der skal skyde hul i elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd. TDC lover 100 mbit/s til danskerne via kobberkablerne.

En kraftig udbygning af TDC's landsdækkende telenetværk skal bringe det tekniske udstyr tættere på de enkelte husstande og i sidste ende give forbindelser på op mod 100 megabit i sekundet.

Og det er vel at mærke ved hjælp af de velafprøvede kobberkabler ud til de enkelte husstande, hvor hovedparten i dag har et ekstra kobberpar, der ikke bruges.

Sådan lød TDC's vision, da selskabet onsdag præsenterede de kommende års strategi for udbygningen af telegigantens netværk.

Rammer elselskaber

Udbygningen skal først og fremmest ramme elselskabernes milliardinvesteringer i at grave fiberkabler i jorden, hvilket administrerende direktør Kim Frimer fra TDC Totalløsninger ikke lagde skjul på.

- Jeg synes, det er spild af samfundets ressourcer og mine elkroner at grave samtlige danske veje op og lægge fiber ind for at levere noget, man kan give med den nuværende infrastruktur, siger han.

TDC er enig i, at fiberkabler på længere sigt er den rette løsning, men at der ikke er brug for de svimlende båndbredder endnu.

Nye bredbåndsteknologier

Nye bredbåndsteknologier som ADSL2+ og VDSL2 gør det nemlig muligt for TDC at hive endnu mere båndbredde ud af de gamle kobberkabler, som blev gravet i jorden for at give alle danskere en telefonforbindelse.

Samtidig gør kabelmodem-teknologien Docsis 3.0 det muligt at nå hastigheder på op mod 100 megabit i sekundet for de coax-kabler, som leverer signaler til kabel-tv.

TDC har i et testlaboratorium nået en hastighed på 111 megabit i sekundet med VDSL2, men i praksis vil hastigheden være på op til 50 megabit i sekundet.

Her kan TDC dog udnytte, at der i 85 procent af danske hjem findes et ekstra kobberpar i reserve, som kan udnyttes til at fordoble hastigheden.

Bredbånd til 99 procent

TDC kan i dag levere bredbånd - defineret som 128 kilobit i sekundet eller mere - til omkring 99 procent af danske husstande.

De højere hastigheder kræver, at afstanden til den enkelte husstand er mindre, og TDC graver derfor fiberkabler ud til fremskudte bokse, hvorfra kobberkablerne tages i brug.

I 2006 forventer TDC, at 40 procent af samtlige husstande kan få 20 megabit i sekundet, mens kun en tredjedel af danske husstande kan få op til 50 megabit i sekundet.

Om to år vil udbredelsen være øget, så tre ud af fire danske husstande vil kunne få en forbindelse på 20 megabit i sekundet ved hjælp af kobberet.

TDC har opstillet et scenario, der viser at 20 megabit i sekundet er rigelig til at levere både IP-telefoni, tv, musik og netadgang til en hel familie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere