Succesrig bilsoftware mister dansk direktør

Den danske topchef for ADP Dealer Services, der leverer it til autobranchen, er trådt ud af firmaet trods et resultat før skat på 28,5 millioner kroner.

Henrik Flensborg, administrerende direktør for bilsoftware-leverandøren ADP Dealer Services, trådte ved årsskiftet officielt ud af direktionen i det softwarehus, der engang var danskejet og hed JDC Data.

Uofficielt meddelte Henrik Flensborg sin afgang allerede sidste forår.

Flensborgs afgang sker i en vækstperiode, hvor det seneste årsregnskab bød på et resultat før skat på 28,5 millioner kroner.

ADP Dealer Services - der bygger på det danske softwarefirma JDS - er en af de store leverandører af it-løsninger til automobilbranchen.

Årsagen til det danske direktørskifte er, at selskabet har gennemført en omstrukturering på europæisk plan.

- Vi har gennemført en lidt utraditionel reorganisering af virksomheden, fortæller Hanne Hardam, der er markedsdirektør med nordisk ansvar.

Hun er daglig leder af ADP Dealer Services, der har dansk hovedkvarter i Vejle.

Omstruktureringen betyder et farvel til de nationale chefer og goddag til regionale ledere. Regionsdirektør for Nordeuropa, det vil sige fra Østrig, Schweiz og nordpå, er Luc Karel Cos.

Farvel til landechefer

Luc Cos trådte ind i direktionen den 1. januar i år samtidig med, at administrerende direktør Henrik Flensborg trådte ud efter 10 år i virksomheden, heraf otte år i Vejle og to år i Bruxelles.

Hanne Hardam vil ikke udtale sig nærmere om baggrunden for Henrik Flensborg fratræden eller den nye organisationsstruktur.

Økonomisk går det rigtig godt for ADP, der er en af de største aktører herhjemme med løsninger til bilforhandlere. Især den ASP-baserede (Application Service Provider) løsning Dracar+/Optima21 er en succes.

ADP's omsætning steg fra 162 millioner kroner i 2003/04 til 195 millioner i 2004/05, mens overskuddet før skat steg med syv millioner kroner til 28,5 millioner kroner.

Det har ikke været muligt at træffe den nye regionsdirektør Luc Cos for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere