Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Danmark i front med mobil biometri-løsning

Tema: En lille dansk virksomhed har optaget globalt patent på et mobilt biometrisk smartcard, som i foråret skal gennemgå ”proof of concept” i flere danske virksomheder.

Fingeraftryk skal ikke ligge i en central database, men være det, der får et nyt smartcard til overhovedet at virke, hvis det står til den danske virksomhed Quard Technology.

Helt grundlæggende er kortet at betragte som en dynamisk pinkode-generator, der for hver gang kortet aktiveres med kortholderens fingeraftryk, viser en ny otte-cifret kode.

Kortet er udstyret med swipe-sensor, processor, display og et batteri, hvis levetid giver op til 2.000 læsninger.

Ingen server

Når kortholdernes fingeraftryk ikke skal ligge på en server noget sted, behøver datatilsynet ikke tage stilling til, hvorvidt der er regler for registrering, der bliver overskredet.

- Hvis en virksomhed, institution eller lignende vælger at benytte løsningen, kræver det bare, at der ligger et program i systemet, der kan genkende det mønster af koder, som kortet genererer, mener direktør Uffe Clemmensen.

Han fortæller, at koden løber i et fast forløb, som programmet så holder op mod sin egen række af koder i et matchende par.

Kodeforløbet, som umiddelbart er løsningens svaghed, er dog ikke sådan lige at gennemskue. Der er cirka 24 millioner potentielle koder, som genereres i vilkårlig rækkefølge.

– Vi har enten været heldige eller dygtige. Diskussionen herhjemme går meget på privacy, og når personlige oplysninger ikke er samlet centralt, så giver det en tryghed, siger han.

Næste generation

Virksomheden forventer, at anden generation af kortet kommer i maj måned i år.

Det eksisterende kort er fem millimeter tykt, hvor næste generations kort kommer ned på to millimeters tykkelse.

Målet er en millimeters tykkelse, hvilket ville betyde, at kortene svarer til eksisterende kort.

Aftaler i hus

Quard Technology har aftaler med flere virksomheder om en ”proof of concept”-proces.

– Vi har kontakt til både danske og europæiske virksomheder, men de fleste ønsker at holde kortene tæt ind til kroppen, siger Uffe Clemmensen.

I sommeren 2005 investerede CAT-Symbion 1,5 millioner kroner i virksomheden, og Uffe Clemmensen fortæller, at virksomheden er ved at gøre klar til en ny investeringsrunde.

– Det er bestemt ikke gratis at vente. Men hvis alt går planmæssigt, så kommer der gang i salget inden sommerferien, siger han.

Ny software

Virksomheden har måske også god grund til at være fortrøstningsfuld, for det patent, som selskabet har udtaget på dets system har endnu ikke mødt indsigelser.

Uffe Clemmensen fortæller, at virksomheden for nylig også søgt patent på en ny software.

Softwaren skal mindske de begrænsninger, der ligger i forhold til den vinkel, fingeraftrykket skal aflæses i, og som typisk ikke må afvige mere end 10 til 15 grader.

Den nye software skal gøre aflæsningen mere brugervenlig, da aflæsningen ikke længere behøver at udføres helt så præcist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere