Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Øje-skanninger beskytter Telias hellige haller

Tema: En scanning af øjet er blandt de mest sikre og brugervenlige biometriske løsninger. Det benytter Telia Stofa sig af, når virksomhedens nerve, selskabets internet-backbone, skal beskyttes.

Inden for en meters afstand spejler man sit øje, og med et klik går døren op.

Sådan er dagligdagen for de cirka 10 mennesker, der har adgang til Telia Stofas internet-backbone hos virksomhedens hovedafdeling i Horsens.

– Det er hjertet i vores virksomhed, så derfor ville vi have det bedste af det bedste, siger kundeservicedirektør Karsten Havelund Skøtt, som også har ansvaret for de bygninger, hvor virksomheden har til huse.

Krævede tilvænning

Virksomheden har haft løsningen i cirka et år, og Karsten Havelund Skøtt har endnu kun oplevet, at medarbejderne var glade for den.

– Selvfølgelig er det teknikere, det drejer sig om, og de kan godt lide ny teknologi, men derfor skulle de alligevel vænne sig til iris-scanneren. Det er jo ikke en nøgle, der skal drejes, siger han.

Men Karsten Havelund Skøtt fortæller, at alle dog var fortrolige med systemet efter ganske få forsøg.

Pengene værd

En iris-løsning er markant dyrere end en løsning med fingeraftryk. Det mener Rasmus Pedersen, der er salgsdirektør i Vitani, som gennem tre år har beskæftiget sig med biometriske løsninger både som distributør og som systemintegrator.

Vitani beskæftiger sig eksempelvis også med både håndgenkendelse, venegenkendelse og iris-scanninger.

Ifølge ham er det stadig fingeraftryk, der er den mest brugte biometriske løsning, og det er også den billigste løsning.

Til gengæld er iris-scanning lang mere sikker, siger han.

Med den opnåede sikkerhed, synes Karsten Havelund Skøtt ikke, at løsningen med iris-scanningen har været for dyr

Med tiden kan han endda sagtens forestille, at alle i virksomheden skal bruge deres øje som adgangstegn.

– Det er ikke noget, som vi har talt om, men på længere sigt ville det være rart, hvis vi kunne smide alle adgangskortene væk, siger han.

Ingen ultimative løsninger

Når det kommer til biometriske løsninger, er det svært at pege på en, som er den ultimative.

– Det kommer an på, hvad løsningen skal bruges til. Der er forskel på, om det er en pc, der skal låses op, eller om det er døren til virksomheden, siger Rasmus Pedersen.

Rasmus Pedersen mener, at det kun er toppen af isbjerget vi har set med hensyn markedet for biometriske løsninger.

– Uden for landets grænser går det rigtig stærkt, og det begynder også at ligne noget herhjemme. Vi forventer, at første kvartal af 2006 bliver lige så stort som andet halvår af 2005, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere