Sun vil gøre Java til open source

Sun har besluttet at gøre Java-platformen til open source, sådan som mange længe har håbet på. Selskabet er dog stadig i tænkeboks om, hvordan det skal gøres.

Efter at have veget uden om et endegyldigt svar de seneste år, så har Sun Microsystems nu taget den beslutning, mange i Java-miljøet har ventet på: Java gøres til open source.

- Det er ikke er spørgsmål om, Java bliver open source. Det er kun et spørgsmål om hvordan, sagde softwarechef Richard Green fra Sun i forbindelse med åbningen af selskabets JavaOne-konference.

Sun har hidtil været tilbageholdende over for at gøre Java-platformen til open source, da selskabet frygtede, at det ville føre til en opsplitning i forskellige varianter, der ville underminere platformens styrke.

Det er stadig ét af de problemer, der skal løses, før open source Java bliver en realitet.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der ønsker at se en opsplittet Java-platform, sagde Richard Green.

Sun har ikke sat nogen tidsfrist for, hvornår selskabet forventer at have gennemført de nødvendige ændringer i licenserne, som skal gøre det muligt at frigive Java som open source med mindst mulig risiko for en opsplitning.

Sun har i forvejen frigivet en række værktøjer til Java som open source, og selskabet har også benyttet dette års JavaOne til at frigive en række middleware-programmer, der skal understøtte en åben service-orienteret arkitektur baseret på Java.

Udfordringerne for at overdrage Java-platformen til open source-miljøet ligger i udformningen af en brugbar licens, set fra Suns synspunkt, samt opbygningen af et miljø, der kan fortsætte udviklingen af Java.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere