Værktøjer til e-kriminalitet til salg på nettet

Værktøjerne til internetbaseret kriminalitet er til salg for få hundrede kroner på internettet. Takket være phishing tjener bagmændene tykt uden at blive sporet.

Internetbaseret kriminalitet læner sig i høj grad op af virusprogrammører og phishing, der danner grundlaget for mere udspekulerede former for svindel på nettet.

Ifølge sikkerheds-firmaet VeriSign begynder kæden af kriminalitet ofte med phishing, der bruges til at lokke kreditkort- eller loginoplysninger ud af en internetbruger.

Samtidig er værktøjerne til at begå svindlen som så meget andet til salg på internettet.

Botnet for 1.750 kroner

For godt 1.750 kroner kan man således købe sig adgang til et såkaldt botnet - et netværk af op til flere tusinde pc'er, der er inficeret med et bagdørsprogram.

Det kan eksempelvis være i form at et rootkit, som VeriSign har fundet en russisk programmør, der tilbød at lave et specielt tilpasset rootkit for omkring 350 kroner.

Bagdørsprogrammet etablerer en forbindelse til en server, og virusprogrammøren kan så sælge adgang til botnettet via serveren.

Botnettet kan bruges til netværksangreb eller spam, men også til phishing.

Carding

Får bagmændene de oplysninger, de ønsker via phishing, kan det udnyttes til at skaffe penge, der er vanskelige at spore. Stjæler phishing-bagmændene således kreditkort-oplysninger, går de ikke ned i den nærmeste hæveautomat.

I stedet kan de benytte sig af "carding", hvor de rekrutterer folk, der er interesserede i at tjene lidt på at arbejde hjemmefra ved at pakke varer for et opdigtet firma.

Bagmændene benytter derefter kreditkortet til at bestille varer, som bliver leveret til mellemmanden, som igen sender dem videre til en kontaktperson.

Når politiet efterforsker sagen, vil det finde mellemmanden, men kan have svært ved at finde beviser mod bagmændene eller deres kontaktperson.

En anden metode involverer login-oplysninger til internetauktioner som eBay, der er ét af de foretrukne mål for phishing.

Falske email til eBay

Det kan for eksempel ske ved, at bagmændene sender en falsk e-mail til en bruger på eBay, hvor brugeren bliver spurgt til en bærbar pc, som brugeren skulle have solgt via auktionen.

Brugeren har ikke lyst til at komme i klemme for en bærbar, han ikke har sat til salg, og udleverer sine oplysninger på en kopi af eBays kundesider.

Nu har svindlerne hans login-oplysninger og sælger et digitalkamera via auktionen.

Køberen går med til at overføre pengene via eksempelvis Western Union, der gør det svært at spore modtageren, hvilket burde være i orden, da der jo ikke ser ud til at være noget galt med den pågældene eBay-sælger.

Kameraet dukker aldrig op, og den rigtige bruger hænger på den sure køber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere