Leverandør trækker sig fra københavnsk løn-bud

KMD får en konkurrent mindre i kampen om at levere lønsystemer til Københavns Kommune. Den norske leverandør Bluegarden trækker sig på grund af urealistiske tidsfrister.

Det bliver ikke tre, men kun to leverandører, der skal kæmpe om at få lov til at levere lønsystemer og lønadministration til Københavns Kommune fremover.

De norske leverandør af lønsystemer Bluegarden har nemlig besluttet ikke at byde alligevel, selv om virksomheden i første omgang blev prækvalificeret som potentiel leverandør til kommunen.

Anden gang

Bluegarden var også med i opløbet sidste gang, lønudbetalingen i kommunen var i udbud.

Her besluttede den norske virksomhed også at trække sig i sidste øjeblik, fordi tidsfristerne var urealistiske.

Udbuddet endte med, at Accenture vandt. Da selskabet efterfølgende implementerede dets lønsystem, udviklede det sig imidlertid hurtigt til en massiv skandale, hvor Accenture blev beskyldt for et ubegribeligt rod.

Det var delvist forårsaget af, at systemerne havde vanskeligt ved at håndtere den store kompleksitet og de utallige forskellige overenskomster, der ligger til grund for beregningen af løn til de ansatte i kommunen.

Siden fik Accenture bedre styr på tingene, men blev alligevel sparket ud, og kommunen måtte efterfølgende trække KMD ind til at holde styr på lønnen.

Tre godkendt

I april udløb fristen for prækvalificeringsrunden, der går forud for det egent­lige udbud.

I denne runde blev tre leverandører godkendt som bydere, herunder KMD og Bluegarden.

Ifølge kommunens eget udbudsmateriale var der lagt op til fem til otte kandidater, men det endelige resultat endte på tre, der altså nu er blevet til to.

Ifølge Marian Rui Slettebakken, der er informationschef hos Bluegarden, skyldes kovendingen bekymring for, om det kan lade sig gøre at opfylde udbudsmaterialets krav inden for de tidsfrister, som Københavns Kommune har fastsat.

Den omfattende og komplekse opgave sammenholdt med de stramme tidsfrister giver en for stor risiko for fejlleverancer og ustabilitet, mener hun.

Ville gerne have været med

– Det er ærgerligt, for vi ville gerne have været med. Men vi må også være fornuftige og lave et tilbud, som vi mener er realistisk, og det kan vi ikke. Tiden er for knap til at levere kvalitet, og vi anser det for uforsvarligt at forpligte os til den planlagte idriftsættelsesdato, siger informationschefen.

Bluegardens beslutning kommer efter, at virksomheden har forsøgt at lave et konkret tilbud til København.

I forvejen har Bluegarden kontrakt med det norske postvæsen, samt blandt andre Sonofon i Danmark.

Københavns Kommune ønsker ikke at kommentere den igangværende udbudsrunde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere