Dygtige it-ledere holder nallerne fra teknik

Danmarks mest succesfulde CIO'er beskæftiger sig kun i mindre grad med teknik, viser den hidtidig mest detaljerede kortlægning af vores dygtigste it-lederes hverdag.

Danmarks mest succesfulde CIO’er beskæftiger sig kun i mindre grad med teknik, viser ny analyse fra IDC Nordic.
Danmarks dygtigste CIO'er og it-chefer spenderer mere tid på ledelse end teknik, har en bred erfaringsbaggrund og bliver målt direkte på it-afdelingens resultater i forhold til forretningen.

Det viser den hidtil mest detaljerede kortlægning af forholdene hos Danmarks dygtigste it-ledere.

Analysen blev onsdag formiddag fremlagt af administrerende direktør hos IDC Nordic, Per Andersen, foran de omkring 120 fremmødte på Årets CIO 2006 konferencen i Tivolis akvariesal.

Generel ledelse
På baggrund af de 20 bedste indstillinger til Årets CIO har IDC Nordic kortlagt, hvad der kendetegner Danmarks dygtigste it-chefer.

Den viser blandt andet, at knap 57 procent af it-ledernes tid i gennemsnit bruges på generel ledelse og HR-aktiviteter, mens godt 43 procent af tiden drejer sig om direkte it-ledelse.

– Ledelsesegenskaberne er altafgørende, og CIO’erne bruger meget lidt tid på it-tekniske spørgsmål. Vi er blevet endnu kraftigere bestyrket i, at der er et meget væsentligt it-strategisk element i CIO-rollen, forklarer Per Andersen.

– De fleste bliver også målt på den generelle performance i forhold til forretningen, hvilket er endnu et tegn på den nye rolle, siger han.

I forbindelse med kåringen er en CIO defineret som den højest rangerende person i virksomheden, som beskæftiger sig med it mere end 50 procent af tiden.

CIO får flere opgaver
Per Andersen betegner undersøgelsen for en tydelig strømpil for fremtidens CIO-job.

– Vi – og CIO’erne selv – forventer, at jobbet bliver bredere funderet. Det vil komme til at indeholde elementer som procesledelse, forandringsledelse og organisationsudvikling, siger han.

Undersøgelsen viser endvidere, at der ikke er forskel på it-ledere i mellemstore og store virksomheder. Udfordringerne er meget lig hinanden, ligegyldigt om organisationen består af 200 ansatte eller 25.000.

Ud over resultaterne fra IDC-analysen vil deltagerne konferencen i løbet af dagen blive vidner til en række fremsynede indlæg om fremtidens rolle som CIO. Der kommer blandt andet fokus på innovation, rollen som forandringsagent og strategiske forventninger til CIO’en.

Dagen afsluttes med den officielle kåring af Danmarks dygtigste it-leder i 2006, Lars Mathiesen fra Nykredit, og sløret løftes for navnene på de tre øvrige nominerede til titlen som Årets CIO 2006.


Læs mere om konferencen i fredagens trykte udgave af Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.