Nominerede til Årets CIO 2009 fra venstre: Michael Steen Hansen (Region Sjælland), Anders Brøns Petersen (Novozymes), Michael Vasa Skånstrøm (Lundbeck), Lars Fruergaard Jørgensen (Novo Nordisk) og Torben Bonde (Vestas). Foto: Torben Klint, Hans Juhl m.fl.

Årets CIO: Her er Danmarks fem bedste it-chefer

Årets CIO 2009: Fem meget kompetente it-direktører deltager i årets finale om at blive årets bedste it-chef. Kåringen finder sted mandag. Her kan du læse om de fem nominerede.

Fire store danske erhvervsvirksomheder og en enkelt offentlig spydspid er repræsenteret i opløbet om at levere Danmarks bedste CIO i 2009.

I den seneste uge har Computerworld præsenteret de fem nominerede og spurgt dem om deres bedrifter, målsætninger og udfordringer.

Og der er stor forskel på at konsolidere it-understøttelsen af Region Sjælland, som har været Michael Steen Hansens opgave, til at forberede sig på enorm vækst, som er jobbeskrivelsen for Lars Fruergaard Jørgensen hos Novo Nordisk.

En lignende udfordring ligger hos Vestas' CIO Torben Bonde, som har været CIO i en omvæltningstid, hvor Torben Bondes it-afdeling nærmest er eksploderet og gået fra 10 til 600 mand på 10 år.

Blandede erfaringer
Opgaverne er altså meget forskellige - og det er de erfaringer, som de fem top-it-chefer giver videre også.

For eksempel er Novozymes' CIO Anders Brøns Petersen ikke i tvivl om, at hans bedste beslutning i det seneste år var at oprette et it-servicecenter i Indien, mens hans kollega hos Novo Nordisk peger på en serviceaftale, som det mest positive og Michael Steen Hansen fra Region Sjælland peger på et målrettet governance-arbejde, som det bedste sats.

Du kan læse portrætter af de fem konkurrenter her:

Anders Brøns Petersen, Novozymes.

Torben Bonde, Vestas.

Michael Steen Hansen, Region Sjælland.

Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk.

Michael Vasa Skånstrøm, Lundbeck.


Vinderen af Årets CIO 2009 bliver offentliggjort mandag aften.
IT-JOB

Copenhagen Business School

CBS søger Lead Developer

Capgemini Danmark A/S

IGNITE Graduate Program
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.