Foto: Torben Klint

Han vil give brugerne fed it-understøttelse

Årets CIO 2009: Anders Brøns Petersen er CIO i Novozymes. Hans ambition er klar: Brugerne skal ikke synes, at de får et tilnærmelsesvis godt system, de skal synes, at det er fedt.

På en måde lyder det paradoksalt. En it-chef i en stor produktionsvirksomhed som Novozymes, der lever af at sælge enzymer til alt fra cola til vaskepulver, som gerne vil have fede applikationer.

Men sådan er beskeden fra Anders Brøns Petersen, som er en af de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2009, som kåres mandag 25. maj.

"Når du tænder din pc, har vi et solidt, globalt setup. Det virker, hver dag. Men jeg vil gerne være med til at skabe noget, som gør at slutbrugeren synes, at det er fedt. Det vil jeg gerne kunne gøre mere for," siger Anders Brøns Petersen, som forklarer, at brugernes oplevelse ofte drukner i andre opgaver.

"Det handler tit om at løse problemer - jeg vil også gerne give brugerne en fed oplevelse. Det er svært at finde vejen til det," siger Anders Brøns Petersen, som forklarer, at det faktisk kan lykkes at bygge et fedt system af standardkomponenter til en konkurrencedygtig pris.

Det har Novozymes ifølge CIO'en gjort med et elektronisk forsøgs-registreringssystem, der snart rammer 1.000 forskningsmedarbejdere

Egen avl
Den 46-årige Anders Brøns Petersen var også i Novozymes, da virksomheden var en del af Novo Nordisk. Faktisk har han aldrig været i andre virksomheder. I dag står han med ansvaret for en it-organisation med omkring 110 medarbejdere, som servicerer de godt 5.000 ansatte i Novozymes globalt.

Det betyder, at Anders Brøns Petersen er leder af en organisation, som befinder sig i tre verdensdele, og som servicerer salg, produktion og forskningsmiljøer fordelt over hele jordkloden. Og det er også det globale snit, som har været udfordringen for Novozymes' CIO, siden han fik stillingen for snart to år siden.

"Det sidste år til halvandet har de vigtigste opgaver været at få opbygget en organisation, som opfylder kravene til Novozymes. Det betyder, at vores it-ydelser skal kunne leveres smartere, hurtigere og bedre og til en fornuftig pris," siger Anders Brøns Petersen.

Han forklarer, at det er afgørende at kunne støtte væksten i Novozymes samtidig med, at it-omkostningerne ikke skal løbe løbsk.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.