Foto: Torben Klint

Han vil give brugerne fed it-understøttelse

Årets CIO 2009: Anders Brøns Petersen er CIO i Novozymes. Hans ambition er klar: Brugerne skal ikke synes, at de får et tilnærmelsesvis godt system, de skal synes, at det er fedt.

På en måde lyder det paradoksalt. En it-chef i en stor produktionsvirksomhed som Novozymes, der lever af at sælge enzymer til alt fra cola til vaskepulver, som gerne vil have fede applikationer.

Men sådan er beskeden fra Anders Brøns Petersen, som er en af de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2009, som kåres mandag 25. maj.

"Når du tænder din pc, har vi et solidt, globalt setup. Det virker, hver dag. Men jeg vil gerne være med til at skabe noget, som gør at slutbrugeren synes, at det er fedt. Det vil jeg gerne kunne gøre mere for," siger Anders Brøns Petersen, som forklarer, at brugernes oplevelse ofte drukner i andre opgaver.

"Det handler tit om at løse problemer - jeg vil også gerne give brugerne en fed oplevelse. Det er svært at finde vejen til det," siger Anders Brøns Petersen, som forklarer, at det faktisk kan lykkes at bygge et fedt system af standardkomponenter til en konkurrencedygtig pris.

Det har Novozymes ifølge CIO'en gjort med et elektronisk forsøgs-registreringssystem, der snart rammer 1.000 forskningsmedarbejdere

Egen avl
Den 46-årige Anders Brøns Petersen var også i Novozymes, da virksomheden var en del af Novo Nordisk. Faktisk har han aldrig været i andre virksomheder. I dag står han med ansvaret for en it-organisation med omkring 110 medarbejdere, som servicerer de godt 5.000 ansatte i Novozymes globalt.

Det betyder, at Anders Brøns Petersen er leder af en organisation, som befinder sig i tre verdensdele, og som servicerer salg, produktion og forskningsmiljøer fordelt over hele jordkloden. Og det er også det globale snit, som har været udfordringen for Novozymes' CIO, siden han fik stillingen for snart to år siden.

"Det sidste år til halvandet har de vigtigste opgaver været at få opbygget en organisation, som opfylder kravene til Novozymes. Det betyder, at vores it-ydelser skal kunne leveres smartere, hurtigere og bedre og til en fornuftig pris," siger Anders Brøns Petersen.

Han forklarer, at det er afgørende at kunne støtte væksten i Novozymes samtidig med, at it-omkostningerne ikke skal løbe løbsk.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen.


Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.