Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Han vil give brugerne fed it-understøttelse

Årets CIO 2009: Anders Brøns Petersen er CIO i Novozymes. Hans ambition er klar: Brugerne skal ikke synes, at de får et tilnærmelsesvis godt system, de skal synes, at det er fedt.

På en måde lyder det paradoksalt. En it-chef i en stor produktionsvirksomhed som Novozymes, der lever af at sælge enzymer til alt fra cola til vaskepulver, som gerne vil have fede applikationer.

Men sådan er beskeden fra Anders Brøns Petersen, som er en af de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2009, som kåres mandag 25. maj.

"Når du tænder din pc, har vi et solidt, globalt setup. Det virker, hver dag. Men jeg vil gerne være med til at skabe noget, som gør at slutbrugeren synes, at det er fedt. Det vil jeg gerne kunne gøre mere for," siger Anders Brøns Petersen, som forklarer, at brugernes oplevelse ofte drukner i andre opgaver.

"Det handler tit om at løse problemer - jeg vil også gerne give brugerne en fed oplevelse. Det er svært at finde vejen til det," siger Anders Brøns Petersen, som forklarer, at det faktisk kan lykkes at bygge et fedt system af standardkomponenter til en konkurrencedygtig pris.

Det har Novozymes ifølge CIO'en gjort med et elektronisk forsøgs-registreringssystem, der snart rammer 1.000 forskningsmedarbejdere

Egen avl

Den 46-årige Anders Brøns Petersen var også i Novozymes, da virksomheden var en del af Novo Nordisk. Faktisk har han aldrig været i andre virksomheder. I dag står han med ansvaret for en it-organisation med omkring 110 medarbejdere, som servicerer de godt 5.000 ansatte i Novozymes globalt.

Det betyder, at Anders Brøns Petersen er leder af en organisation, som befinder sig i tre verdensdele, og som servicerer salg, produktion og forskningsmiljøer fordelt over hele jordkloden. Og det er også det globale snit, som har været udfordringen for Novozymes' CIO, siden han fik stillingen for snart to år siden.

"Det sidste år til halvandet har de vigtigste opgaver været at få opbygget en organisation, som opfylder kravene til Novozymes. Det betyder, at vores it-ydelser skal kunne leveres smartere, hurtigere og bedre og til en fornuftig pris," siger Anders Brøns Petersen.

Han forklarer, at det er afgørende at kunne støtte væksten i Novozymes samtidig med, at it-omkostningerne ikke skal løbe løbsk.

Stærke internt

Novozymes har taget et strategisk valg i forhold til outsourcing. For mens drift af datacentre og servicering af slutbrugerne klares af leverandører, så vil Anders Brøns Petersen beholde den forretningsmæssige it-viden internt.

"Det er altid en treenighed mellem it, forretningen og eksterne leverandører. Det er vores opgave at facilitere det samarbejde og kvalitetssikre det. Og så skal vi sikre, at det enkelte it-projekt passer i helheden i Novozymes," siger Anders Brøns Petersen.

Han understreger, at it-organisationens rolle i Novozymes ikke er at spare.

"Vi sørger for strøm på nøgleprocesser og gennemsigtighed i virksomheden. Ledelsen skal ikke diskutere tal, men hvad vi kan lære af tallene. Vi understøtter innovationsprocesserne, mens kerneinnovationen sker i forretningen," siger Anders Brøns Petersen.

Når han skal pege på den bedste beslutning, han har været med til at træffe i sin tid som CIO, tøver han ikke længe.

"Den bedste beslutning, vi traf, var at lave vores servicecenter i Indien. Det har skabt en masse luft for resten af organisationen," siger Anders Brøns Petersen.

Han forklarer, at servicecenterets hovedopgaver er systemadministration og at lave ændringer i SAP. Han er især godt tilfreds med, at det indiske center er blevet en fuldgyldig del af it-organisationen.

"Det er lykkedes at lave noget, som er en integreret del af it-organisationen i stedet for traditionel offshoring. Og det synes medarbejderne også både her og i Indien. Det halvandet år, vi har været der, har vi ikke mistet en ansat," lyder det fra Anders Brøns Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere