"I 2009 er overskriften fremdrift og effektivitet," siger Michael Steen Hansen, it-direktør i Region Sjælland og kandidat til Årets CIO.

Hvis han fejler, kan det koste liv

Årets CIO 2009: Det handler om liv eller død, når Michael Steen Hansen og hans it-organisation går på arbejde i Region Sjælland. Trods det store pres har han rykket it-organisationen markant.

En nedbrud koster ikke bare millioner af kroner. Det er potentielt livsfarligt, hvis it i regionerne ikke kører tæt på 100 procent - hele tiden.

"Hvis sundhedssystemerne ikke kører, så har det en kæmpe konsekvens," konstaterer Michael Steen Hansen.

De konsekvenser bliver it-direktøren i Region Sjælland, der er blandt de fem nominerede til titlen som Årets CIO, nødt til at forholde sig til dagligt.

For mens hans rolle på den ene side er at udvikle it-understøttelsen til den bedst mulige, så må det ikke gå ud over kvaliteten i den drift, som er afgørende for både sundhedspersonale på sygehusene og de øvrige medarbejdere i regionen.

Den opgave løser Michael Steen Hansens 148 ansatte i it-afdelingen, som betjener 17.500 brugere fordelt på sygehuse, kontorer og mindre institutioner fra Sjællands Odde i nord til Lolland i syd. En region med 12 sygehuse til de lidt over 800.000 indbyggere. Regionen er resultatet af en fusion af tre amter i 2007, og det har spillet ind på opgaverne for it-direktøren og hans ansatte.

"Vi har været nødt til at fokusere på konsolidering og sikker drift i 2007 og 2008, men i 2009 er overskriften fremdrift og effektivitet," siger Michael Steen Hansen.

Regionen har dog også udnyttet konsolideringen til at effektivisere og strømline organisationen.

Fem til en
It-afdelingen har 25 procent færre medarbejdere, end der var før fusionen. Og den nye region har også samlet sin it-drift i et enkelt center.

"Vi er gået fra at være fem store it-afdelinger og en masse små til at være én samlet it-afdeling," siger Michael Steen Hansen.

Han forklarer, at det giver nogle fordele driftsmæssigt og i forhold til at samle komptencerne et sted. Men samtidig giver det nogle helt nye problemer.

"Vi er pludselig en af Danmarks største virksomheder, og ting, der fungerede fint tidligere, fungerer pludselig ikke, når de kommer ind i en større sammenhæng," siger han og forklarer, at it-organisationen forsøger at løse de problemer gennem konsolidering.

"Tingene skal være robuste og skalerbare, og nu har vi konsolideret 30 af de vigtigste systemer," siger it-direktøren.

Det er blandt andet mail, intranet, økonomisystem og et klinisk suite-system, der er kommet på plads.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.