"I 2009 er overskriften fremdrift og effektivitet," siger Michael Steen Hansen, it-direktør i Region Sjælland og kandidat til Årets CIO.

Hvis han fejler, kan det koste liv

Årets CIO 2009: Det handler om liv eller død, når Michael Steen Hansen og hans it-organisation går på arbejde i Region Sjælland. Trods det store pres har han rykket it-organisationen markant.

En nedbrud koster ikke bare millioner af kroner. Det er potentielt livsfarligt, hvis it i regionerne ikke kører tæt på 100 procent - hele tiden.

"Hvis sundhedssystemerne ikke kører, så har det en kæmpe konsekvens," konstaterer Michael Steen Hansen.

De konsekvenser bliver it-direktøren i Region Sjælland, der er blandt de fem nominerede til titlen som Årets CIO, nødt til at forholde sig til dagligt.

For mens hans rolle på den ene side er at udvikle it-understøttelsen til den bedst mulige, så må det ikke gå ud over kvaliteten i den drift, som er afgørende for både sundhedspersonale på sygehusene og de øvrige medarbejdere i regionen.

Den opgave løser Michael Steen Hansens 148 ansatte i it-afdelingen, som betjener 17.500 brugere fordelt på sygehuse, kontorer og mindre institutioner fra Sjællands Odde i nord til Lolland i syd. En region med 12 sygehuse til de lidt over 800.000 indbyggere. Regionen er resultatet af en fusion af tre amter i 2007, og det har spillet ind på opgaverne for it-direktøren og hans ansatte.

"Vi har været nødt til at fokusere på konsolidering og sikker drift i 2007 og 2008, men i 2009 er overskriften fremdrift og effektivitet," siger Michael Steen Hansen.

Regionen har dog også udnyttet konsolideringen til at effektivisere og strømline organisationen.

Fem til en
It-afdelingen har 25 procent færre medarbejdere, end der var før fusionen. Og den nye region har også samlet sin it-drift i et enkelt center.

"Vi er gået fra at være fem store it-afdelinger og en masse små til at være én samlet it-afdeling," siger Michael Steen Hansen.

Han forklarer, at det giver nogle fordele driftsmæssigt og i forhold til at samle komptencerne et sted. Men samtidig giver det nogle helt nye problemer.

"Vi er pludselig en af Danmarks største virksomheder, og ting, der fungerede fint tidligere, fungerer pludselig ikke, når de kommer ind i en større sammenhæng," siger han og forklarer, at it-organisationen forsøger at løse de problemer gennem konsolidering.

"Tingene skal være robuste og skalerbare, og nu har vi konsolideret 30 af de vigtigste systemer," siger it-direktøren.

Det er blandt andet mail, intranet, økonomisystem og et klinisk suite-system, der er kommet på plads.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.