Boom for storage-software

Markedet for storage-software fortsætter dets stabile optur, der nu har varet i 10 kvartaler med tocifret vækst.

Der er koldt på toppen af storage-markedet for giganten EMC, der fortsat klart er den største leverandør af storage-software, men samtidig må se konkurrenterne spise markedsandele.

Ifølge analysefirmaet IDC går det imidlertid strygende for markedet for storage-software, hvor væksten nu har været tocifret 10 kvartaler i træk.

Der omsættes for milliarder

I første kvartal af 2006 blev der således omsat for omkring 13,9 milliarder kroner inden for storage-software. Det svarer til en vækst på 10,2 procent i forhold til samme kvartal året før.

Det er behovet for mere effektiv administration og udnyttelse af storage-systemer kombineret med lovmæssige krav til dokumentation, der har sat gang i salget af storage-software i løbet af de seneste år.

Samtidig er mængden af storage og behovet for at administrere eller samle flere forskellige typer storage-systemer også med til at øge salget af software.

Det kommer formentligt til at fortsætte de næste fem år, vurderer IDC.

Vil fortsat investere

- Storage-softwaremarkedet har holdt en konstant vækstrate, drevet frem af øget opmærksomhed omkring sikring af data. Virksomhederne er bekymrede over deres voksende storage-krav og vil fortsætte med at investere for at opfylde disse krav, siger chefanalytiker Rhoda Philips fra IDC ifølge en pressemeddelelse.

IDC vurderer således, at markedet for storage-software vil fordobles målt på omsætning frem til 2011.

EMC havde i første kvartal en markedsandel på 25,4 procent, efterfulgt af Symantec, som efter fusionen med Veritas har 20,1 procent af markedet.

Derefter følger IBM med 12,6 procent, Network Appliance med 7,6 procent, Computer Associtates med 5,5 procent og Hewlett-Packard med 5,4 procent.

Størst fremgang målt på omsætningen havde IBM med en vækst på 41,3 procent. EMC måtte til gengæld notere et fald i omsætningen på 3,9 procent i forhold til året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere