Bill Gates trækker sig tilbage

Microsofts grundlægger og bestyrelsesformand Bill Gates har besluttet sig for at trække sig tilbage fra arbejdet hos Microsoft og i stedet hellige sig velgørenhed.

Microsofts stifter og bestyrelsesformand Bill Gates vil over de næste to år trække sig gradvist tilbage fra sit daglige arbejde hos Microsoft.

Bill Gates vil i stedet arbejde på fuld tid for sin velgørende fond, som han har stiftet sammen med sin kone Melinda.

- Det har været en svær beslutning for mig. Jeg er meget heldig at have to lidenskaber, som jeg føler er så vigtige og udfordrende. Jeg tror fuldt på, at fremtiden for Microsoft er så lys som nogensinde før, siger Bill Gates ifølge en pressemeddelelse.

Chefsoftwarearkitekt

Bill Gates trak sig i 2000 fra rollen som administrerende direktør for Microsoft og overlod den post til Steve Ballmer.

Bill Gates har siden fungeret som bestyrelsesformand og har stået i spidsen for selskabets udviklingsafdeling som øverste softwarearkitekt.

Bill Gates bliver siddende i formandsstolen, men rollen som øverste softwarearkitekt overtages af teknisk direktør Ray Ozzie.

Samtidig får teknisk direktør Craig Mundie nu ansvaret for Microsofts forskning og udvikling af nye teknologiselskaber.

Selv om ansvarsområderne overdrages allerede nu, vil Bill Gates i en overgangsperiode fortsat arbejde hos Microsoft frem til juli 2008.

Velgørende fond

Til den tid vil Bill Gates i stedet hellige sig arbejdet med sin velgørende fond, der står bag sundheds- og uddannelsesprojekter over hele verden.

- Bill og jeg har fuld tillid til, at vi har et stærkt hold, der kan træde ind og udfylde hans rolle og føre Microsofts innovation videre uden at miste takten, siger Steve Ballmer ifølge en pressemeddelelse.

Fonden, som Bill Gates nu vil hellige sig, er stiftet med midler, der udgør en betragtelig del af de milliarder, Bill Gates har tjent gennem Microsoft.

Fonden er blandt de største private bidragsydere i verden, og Bill Gates er blandt andet blevet adlet af den britiske dronning for sit arbejde med Bill og Melinda Gates Foundation.

Bill Gates stiftede Microsoft i 1975 sammen med Paul Allen. Bill Gates overtalte i 1980 sin tidligere studiekammerat Steve Ballmer til at slutte sig til selskabet. Paul Allen forlod Microsoft allerede i 1983 på grund af sygdom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere